ریدایرکت 301 در وردپرس و تاثیرش بر روی سئو

301

ریدایرکت 301 در وردپرس و تاثیرش بر روی سئو

ریدایرکت 301 در وردپرس و تاثیرش بر روی سئو

ریدایرکت 301 در وردپرس

ریدایرکت 301 ؛ فرض کنید مدت‌ها برای مطالب خود از یک آدرس مشخص استفاده می‌کردیم، حال به هر دلیلی باید آن را تغییر دهیم. مسلما با تغییر آن به مشکل می‌خوریم زیرا آدرس قبلی در گوگل ثبت شده و حال با تغییر آن، کاربران مجدد روی آدرس قبلی رفته و به طور حتم با خطای 404 (صفحه مورد نظر یافت نشد) مواجه می‌شوند. برای اینکه جلوی این اتفاق را بگیریم باید از ریدایرکت 301 در وردپرس استفاده کنیم.

انتقال آدرس با ریدایرکت 301 در وردپرس در واقع باعث می‌شود تا با کلیک روی همان لینک قدیمی، تمامی کاربران به آدرس جدید منتقل شوند. اینگونه دیگر خطایی را دریافت نمی‌کنند و مشکلی پیش نمی‌آید. به عبارت دیگر ریدایرکت 301 تغییر یک آدرس به آدرس جدید به طور دائمی است.

چگونه باید عملیات انتقال آدرس با ریدایرکت 301 در وردپرس را انجام دهیم؟

اگر ریدایرکت شما در سطح سرور باشد باید با تغییر در فایل htaccess. صورت گیرد. اما ما معمولا در وردپرس به کمک افزونه می‌توانیم این‌کار را عملی کنیم. یکی از افزونه‌هایی که به راحتی این‌کار را انجام می‌دهد، افزونه Yoast SEO است. با کمک بخش بازگشتی‌ها در این افزونه که البته متعلق به نسخه پرمیوم است می‌توانید هر آدرسی را که می‌خواهید ریدایرکت کنید.

301

ریدایرکت کردن از بخش بازگشتی ها

اما افزونه‌های دیگری نیز وجود دارند که بصورت اختصاصی این‌کار را انجام می‌دهند. مثلا از افزونه SEO Redirection نیز برای این منظور می‌توان استفاده کرد.

تاثیر ریدایرکت 301 بر سئو

از این بحث‌ها که بگذریم، به نظر شما انتقال آدرس با ریدایرکت 301 در وردپرس چه اثری بر سئوی سایت دارد؟

در گذشته با تغییر آدرس و استفاده از ریدایرکت 301 در وردپرس همه ما نگران می‌شدیم. حتی در برخی موارد مشاهده می‌شود بسیاری به دلیل همین کاهش رتبه پروتکل سایت خود را از HTTP به HTTPS تغییر نداده‌اند که اصلا اتفاق جالبی نیست. زیرا با این تغییر رتبه سایت چند درصدی کاهش یافته و ضربه‌ای به آن وارد می‌شد. همین امر در بسیاری موارد باعث استفاده از آدرس‌های بی‌ربط شده و ما را از روال درست و استاندارد دور می‌کرد. اما در حال حاضر گوگل اعلام کرده که اصلا مشکلی با این قضیه ندارد و با انجام عملیات ریدایرکت چه برای آدرس‌های داخلی سایت و چه برای دامنه، خطری در پی ندارد.

ریدایرکت 301 یا 302

همان‌طور که ریدایرکت 301 وجود دارد، ریدایرکت 302 نیز موجود است. فقط تفاوت این دو در موقتی و قطعی بودن آن است. در واقع ریدایرکت 301 در وردپرس یک تغییر آدرس ثابت و قطعی است اما در 302 این‌چنین نیست. یعنی کاملا موقتی است و باید حواستان باشد که اشتباهی به جای یکدیگر به کار نبرید تا باعث به وجود آمدن مشکلات و ضرر رساندن به رتبه سایت نشود.

اما از هر دو روش هم که استفاده کنید بنا به قانون جدید گوگل با هیچ کاهش رتبه‌ای مواجه نمی‌شوید. اما مسئله‌ای که باید به آن توجه کنید این است که برای هر صفحه‌ای قرار نیست این کار را انجام دهید یا از این امکان به وفور استفاده کنید. سعی کنید همیشه بهینه کار کنید. اینکه بخواهید ریدایرکت 301 در وردپرس را به هر صفحه نامرتبطی بدهید، مسلما رتبه‌ای دریافت نمی‌کنید و به مشکل برمی‌خورید. پس دقیق باشید باید انتقال آدرس با ریدایرکت 301 در وردپرس را به گونه‌ای اجرا کنید که ترافیک از صفحه پیشین به صفحه جدید منتقل شود نه اینکه از بین برود.

چه زمانی باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟

بهتر است بدانیم که چه زمانی دقیقا باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم و چه زمانی استفاده از آن مفید است؟

در واقع در چند مورد استفاده از این نوع ریدایرکت ضروری است:

  1. دایرکتوری مسیر نصب وردپرس خود را تغییر دادید.
  2. زمانی که دامنه وبسایت خود را عوض می‌کنید.
  3. زمانی که ساختار پیوند یکتای مطالب را تغییر می‌دهید و می‌خواهید کاربران به پست جدید منتقل شوند.
  4. در صورتی که می‌خواهید یک مقصد کانونی را روی صفحه اصلی خود حفظ کنید

حال می‌خواهیم ببینیم استفاده از ریدایرکت 301 در سایت دقیقا چه سودی به حال سایت ما دارد و در واقع به چه دردی می‌خورد.

301

تجربه کاربران در بازدید از سایت شما

زمانی که شما آدرس‌هایی را در سایت خود تغییر می‌دهید، مسلما آدرس قبلی ما مشکل 404 مواجه می‌شود و کاربران با مشاهده آن با یک صفحه 404 مواجه شده که واقعا برای شما خطرناک است. زیرا آن را خیلی سریع رها کرده و بیخیال سایت شما می‌شوند. برای اینکه کاربران خود را از دست ندهید، حتما از انتقال آدرس با آن در وردپرس استفاده کنید.

301

موجودیت در موتورهای جستجو

مطالب و صفحات وبسایتتان در موتورهای جستجو بعد از چندی ایندکس خواهد شد. بهترین گزینه بعد از تغییر آدرس‌ها، استفاده از آن است تا خللی در عملکرد سایت به وجود نیاید و گوگل متوجه می‌شود که آدرس قبلی به جدید منتقل شده است. فقط کمی زمان می‌برد تا این موضوع توسط گوگل بررسی شود.

301

اشتباهات رایجی که در ریدایرکت 301 باید رعایت کنیم

تا اینجا به میزان اهمیت ریدایرکت 301 پی بردیم اما اشتباهات رایجی وجود دارد که ممکن است مرتکب شوید. بنابراین برای اینکه دچار چنین خطاهایی نشوید، بد نیست با آن‌ها آشنا شوید.

301

1- تنظیم آن بین دو ورژن http و http://www

آدرس با http و با http://www متفاوت است و اصلا یکی محسوب نمی‌شود. پس در هنگام استفاده از ریدایرکت 301 به این موضوع توجه کنید تا امتیاز گوگل را از دست ندهید.

2- انتقال به دامنه جدید قبل از استفاده از آن

تا زمانی که تنظیمات 301 را اجرا نکردید، به هیچ وجه به سمت دامنه جدید حرکت نکنید. زیرا ترافیک سایت شما با مشکل مواجه خواهد شد. پس این مورد را نیز حتما در نظر بگیرید تا زحماتتان هدر نرود.

3- ریدایرکت آدرس‌های قدیمی وبسایت

شاید تصور کنید با ریدایرکت کردن آدرس‌های قدیمی سایت به مشکل برمی‌خورید اما باید فکری به حال آن‌ها بکنید. همانطور که مطالب قدیمی را بروزرسانی می‌کنید، آدرس‌ها را نیز باید نوسازی کنید (البته در صورت لزوم). برای همین می‌توانید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.

اگر سؤالی در این زمینه و یا تجربیاتی در این زمینه دارید می‌توانید آن را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان به آن پاسخ دهند.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.