مهمترین الگوریتم های رتبه بندی گوگل

الگوریتم

مهمترین الگوریتم های رتبه بندی گوگل

الگوریتم های رتبه بندی گوگل

حیوانات شخصیت‌های گوناگونی دارند که گوگل هر الگوریتم خود را درست بر اساس شخصیت رفتاری هر حیوان نامگذاری کرده است. به عنوان نمونه همه ما کبوتر را به عنوان نامه‌بر یا پرنده‌ای که هر جا برود، باز به محل زندگی خود برمی‌گردد می‌شناسیم. در نتیجه گوگل از نام کبوتر برای الگوریتمی که بر اساس موقعیت کاربران نتایج را نمایش می‌دهد استفاده می‌کند. یا پادا دارای شخصیتی کنجکاو و دوست داشتنی است که می‌خواهد با هر چیزی کلنجار برود.

هر یک از این الگوریتم‌ها در یک چرخه تکرارشونده مدام در حال به‌روزرسانی وظایف خود هستند که در طول یک سال ممکن است کلیه الگوریتم‌های گوگل در مجموع برای چندین هزار بار تغییر به خود گرفته باشند.

حال یکپارچه به معرفی مهمترین الگوریتم های گوگل پرداخته:

الگوریتم پاندا

گوگل پاندا حیوان آرام و کنجکاو گوگل است که دوست دارد با هر چیزی کلنجار رود. پاندا مدام در محتوای سایت‌ها سرک کشیده و آنها را بررسی می‌کند.

اگر زیاد از نگارش درست استفاده نکرده باشید و کلمات کلیدی را تکرار کنید از محتوا شما زده شده و به سراغ امتیاز دادن بالاتر به سایت دیگر می‌رود.

پاندا دوست دارد همیشه محتواهای کامل شده که از کیفیت خوبی برخوردار هستند و برای اولین بار در فضای اینترنت معرفی شده را بخواند. از محتوای کپی بیزار است و هر جا که چنین چیزی ببیند حسابی با شما برخورد می‌کند. برای اینکه پاندا سایت شما را دوست داشته باشد، می‌توانید این کارها را برای وی انجام دهید.

الگوریتم

محتوای مرجع تهیه کنید

وقتی محتوایی بنویسید که همه زوایا و نیازهای کاربر را تحت پوشش قرار دهد در این صورت کاربر نیازی به رفتن به سایت‌های دیگر برای رسیدن به نتیجه دلخواه خود نبوده و با یک محتوای کامل سر و کار دارد. در نتیجه نیاز وی به خوبی در سایت شما رفع خواهد شد و رضایت پاندا را در پی دارد.

الگوریتم

از تکرار کردن بپرهیزید

اگر زیاد روی کلمات کلیدی تمرکز کنید و در محتوای خود طوری بنویسید که از حالت رابط کاربری خارج شده باشد، پاندا این تصور را دارد که او را کودن فرض کرده‌اید. بنابراین از تکرار بپرهیزید و همیشه محتوایی بنویسید که برای کاربران به خوبی قابل درک باشد.

البته یادتان باشد که ظاهر توپر پاندا و اینکه کمی چاق به نظر می‌رسد به خاطر این است که داریه‌المعارفی برای خود است. هر چیزی را که از صفحات مختلف خوانده درون خود دارد و با دیدن تکرار در سایتی جریمه کردن سایت را به دنبال خواهد داشت.

الگوریتم

از گلچین کردن محتوا دوری کنید

باز هم به همان نکته می‌رسیم که پاندا کل وب را از بر است. پس سعی نکنید که با جمع آوری چند پاراگراف از چند سایت باز هم این حیوان را کودن فرض کنید و سعی بر این داشته باشید که یک محتوای جدید خلق شده است.

الگوریتم

الگوریتم پنگوئن

پنگوئن گوگل حیوانی درون گراست، اما بر خلاف درون گرایی بودنش ارتباط خوبی با دیگران برقرار می‌کند و از تکرار کردن هم بیزار است. سعی کنید چیزهایی که این حیوان دوست دارد را در سایت خود فراهم کرده و از چیزهایی که بیزار است استفاده نکنید.

تصور کنید که باز هم به دوران مدرسه برگشته و به عنوان نامزد انتخاباتی شورای مدرسه ثبت نام کردید. برای برنده شدن در انتخابات با همکلاسی‌ها و نوچه‌های خود دست به هر کاری می‌زنید تا بیشترین رای را بگیرید. روز انتخابات فرا رسیده و همه رای خود را می‌دهند، اما بر خلاف تصور می‌بینید که بیشتر افراد رای خالی به صندوق انداخته‌اند.

وقتی لینک‌هایی با کلمات کلیدی اصلی به صفحات سایت داده شده باشد که ارتباطی با موضوع ندارند درست مانند همان داستان انتخابات مدرسه است. پنگوئن شما را جریمه خواهد کرد. اما به دلیل درونگرا بودن به شما نخواهد گفت که جریمه شده‌اید، این شما هستید که باید تشخیص دهید آیا پنگوئن با شما قهر کرده است یا خیر!

برای آشتی با پنگوئن هم نگران نباشید. اگر چنین اتفاقی رخ داد، این حیوان با شما دوست شده و ارتباط صمیمی قبل را خواهید داشت که شرط آن اصلاح لینک‌ها و کلمات کلیدی است. یعنی باید تمام لینک‌های جعلی را به کمک ابزار Disavow the links گوگل وبمستر حذف کنید. همچنین می‌توانید با تمرکز روی تولید محتوا سبز و بهینه از پاندا بخواهید که بین شما و پنگوئن وساطت کند.

الگوریتم

الگوریتم مرغ مگس خوار

مرغ مگس پرنده دقیق، سریع و جدی گوگل است. گوگل ماموریتی را به این پرنده داده تا با زیر نظر گرفتن رفتار کاربران بر اساس چیزی که جستجو کرده و نتیجه‌ای که روی آن کلیک می‌کنند در رتبه بندی به سایر حیوانات کمک کند.

یعنی به عنوان نمونه اگر من به دنبال این باشم که برای سایت خودم از سایت‌های تولیدکننده محتوا سفارشی ثبت کنم به دنبال این عبارت خواهم بود:

  • تولید محتوا
  • سفارش تولید محتوا
  • هزینه تولید محتوا
  • تولید محتوا ارزان
  • تولید محتوا برای سایت
  • و…

مرغ مگس خوار رفتار من را بررسی می‌کند، هر چیزی که جستجو کرده و روی نتیجه‌ای کلیک کنم را در جدولی مرتب می‌کند. به همین شکل رفتار سایر کاربران را هم بررسی خواهد کرد و با کاربری که می‌خواهد بداند صرفا تولید محتوا چیست و به دنبال سفارش دادن نیست، نتیجه نهایی را تعیین کرده و مشخص می‌کند که یک سایت در زمینه سفارش فعالیت دارد و دیگری صرفا چیستی بودن محتوا را توضیح داده است.

پس میتوان نتیجه گرفت که این الگوریتم تاثیر مستقیمی در نتایج رتبه بندی ندارد و صرفا عباراتی را که کاربر جستجو کرده بررسی می‌کند تا به یادگیری خود برای نمایش نتایج بهتر به جستجو کننده کمک کند. در واقع مرغ مگس خوار مترادف بودن کلمات کلیدی را مورد سنجش قرار خواهد داد.

الگوریتم

الگوریتم کبوتر

الگوریتم کبوتر گوگل، نقش مهمی بر سئو محلی و مکان کاربر دارد. بهتر است با یک مثال خوشمزه شما را مجاب کنم. من در گوگل جمله “رستوران های نزدیک به من” را سرچ کردم و در مقابل تمام رستوران های نزدیک به محل زندگی خودم را پیدا کردم و این نتیجه اندیشه های ماورایی گوگل است. الگوریتم کبوتر گوگل، بر اساس موقعیت و لوکیشن شما، در دسترسی و سهولت به سوالات شما کمک می کند. الگوریتم کبوتر گوگل، هم چون شخصی آزاد بدون منت به کاربر خود کمک می کند.

کبوتر گوگل اصلا اهل مسافرت دور و دراز نیست و اگر هم بر حسب اتفاق جای دوری برود، دوباره به خانه برمی‌گردد. این پرنده به مکان‌های آشنا و محلی علاقمند است و تب و تاب داشتن سفر خارجی و دور دست را ندارد. پس با این الگوریتم باید رفتاری داشته باشید که دلش را در همین وطن خود شاد کنید تا خیال مهاجرت را در سر نداشته باشد.

الگوریتم

کبوتر به دنبال این است تا به هموطنان خود کمک کند، یعنی وقتی دو کاربر(یکی در ایران و دیگری در کشوری دوردست مثل کانادا) به دنبال یه عبارت یکسان با همان زبان فارسی باشند، نتایج سرچ گوگل برای دو کاربر متفاوت است. کبوتر سعی می‌کند برای هر کاربر نتیجه‌ای را که مربوط به محله وی است و نزدیکی بیشتری با وی دارد را در رتبه بالاتر قرار دهد.

در این حالت اگر شما آن شخصی باشید که به کانادا مهاجرت کرده و سایتی فارسی زبان راه‌اندازی کرده، ممکن است بگویید کبوتر حیوانی بی وفا بوده و به قول سهراب راست است که می‌گویند اسب حیوان نجیبی است!

بهتر است از کبوتر خرده نگیرید، چرا که با همه یک رفتار یکسان دارد. یعنی در شرایط برعکس وقتی ایرانیان مقیم کانادا جستجویی انجام دهند این بار وفاداریش را به شما ثابت خواهد کرد.

الگوریتم گورخر

گورخر گوگل کمی زودرنج است و اگر با آن شوخی بی موردی کنید، کارتان را با لگد زدن، یکسره می‌کند، طوری که پاندا، مرغ مگس خوار، پنگوئن، کبوتر که هیچ، حتی اگر کل حیوانات گوگل هم وساطت کنند باز هم بی فایده است. این حیوان به خیال خود رازی را در خود دارد، در صورتی که برای همه آشکار است و این راز چیزی نیست جز اینکه به خرید اینترنتی علاقه زیادی دارد.

بنابراین این الگوریتم وظیفه بررسی کیفیت فروشگاه‌های اینترنتی را دارد که قرار است جلوی ترویج و گسترش فروشگاه‌های اینترنتی تقلبی و کلاه برداری را بگیرد. درست مثل خطوط سیاه و سفید گورخر که حشرات را از خود دور می‌کند.

این الگوریتم وظیفه دارد که ساختار سایت، امنیت فروشگاه، طی کردن مراحل خرید در فروشگاه، اطلاعات آدرس فیزیکی و ارتباط با فروشگاه و هر چیزی که منجر به ایجاد اعتماد مشتری به فروشگاه‌های اینترنتی شامل موارد زیر را بررسی کند.

الگوریتم

  • استفاده از گواهینامه امنیتی SSL
  • بررسی صفحات تماس، آدرس فیزیکی فروشگاه و اطلاعات هویتی
  • بررسی برچسب اصالت و ضمانت کالا
  • بررسی رسیدن کالا به دست مشتری
  • داشتن پشتیبانی آنلاین
  • و…

اگر همه مواردی که باعث شود اعتماد گورخر را جلب کنید رعایت شده باشند امتیاز خوبی به شما داده و مدام از سایت شما خرید خواهد کرد. منتها خرید این گورخر با چیزی که مشتریان شما خرید می‌کنند تفاوت است. خرید این حیوان از فروشگاه شما با همکاری سایر حیوانات است که به سایر حیوانات اطلاع داده و پارتی بازی می‌کند.

الگوریتم

الگوریتم موش کور

الگوریتم Possum گوگل یا مشهور به الگوریتم موش کور گوگل، هم چنان در حال بررسی است؛ اما بررسی ها تا کنون نشان می دهد این الگوریتم بر روی کسب و کار ها نظارت دارد. بسیاری از کارشناسان هدف الگوریتم موش کور را متنوع بودن نتایج محلی دانستند. از آن جایی که به روز رسانی فرضی، مطمئناً تأثیر دارد؛ از این رو این الگوریتم همواره در حال آپدیت شدن است. یکی از “عوارض جانبی” الگوریتم Possum به چالش کشیدن کسب و کار ها، جدا سازی لیست های مشروع مشاغل در صورت به اشتراک گذاشتن رده های Google با اشخاص دیگر در همان ساختمان است. انجام مصاحبه ای از 1307 فرد دارای شغل نشان داد که Possum 64٪ از نتایج محلی Google را تحت تأثیر قرار داده است.

این الگوریتم تضمین می کند که نتایج محلی بسته به موقعیت مکانی جستجوگر متفاوت تر است. هرچه به آدرس هر یک از مشاغل نزدیک تر باشید، احتمال مشاهده آن در بین نتایج محلی بیشتر است. الگوریتم Possum هم چنین منجر به تنوع بیشتر بین نتایج رتبه بندی شده است و برای کاربران دارای نتایج مشابه است. این الگوریتم رقابت شدیدی در بازار کسب و کار ایجاد کرده است.

به عنوان مثال، شما به منظور شرکت در یک مهمانی نیاز به آشنایی با یک آرایشگاه دارید، کافیست که از گوگل بخواهید! گوگل لیست بهترین آرایشگاه های نزدیک به شما را نشان می دهد.

الگوریتم کافئین

در 10 آگوست 2009، گوگل الگوریتم کافئین را معرفی کرد تا آن را به یکی از تاریخ ساز ترین الگوریتم های گوگل تبدیل کند. البته به روز رسانی الگوریتم کافئین آنقدر گسترده بود که گوگل ماه هایی زیادی آن را با عنوان “Googel Developer Preview” در تبلیغات خود به کار می برد.

الگوریتم کافئین گوگل یک سیستم جدید در فهرست بندی وب است. این سیستم جدید به Google امکان داده است تا داده ها را به مراتب کارآمدتر کرده و آنها را ذخیره کند.

با استفاده از کافئین، گوگل قابلیت خزیدن، جمع آوری داده ها و افزودن آن به صفحه فهرست را در چند ثانیه بدست آورد. همه اینها به این معنی است که اطلاعات جدیدتر در سراسر سایت های گسترده وجود دارد.

علاوه بر این، با درک، رشد و چگونگی تغییر دستگاه ها و انواع رسانه ها می توان بر منابع مورد نیاز تأثیر گذاشت.

هنوز حدس و گمان های زیادی در مورد Google Caffeine وجود دارد. بیش از چند نوع حدس و گمان بر اساس الگوریتم کافئین گوگل ارائه شده است.

به بیان ساده می توان گفت Google Caffeine یک تغییر الگوریتم نیست، بلکه الگوریتم کافئین به Google اجازه می دهد صفحات بیشتری را در مدت زمان کمتری فهرست بندی کند.

گرچه هنوز وظایف و نقش های الگوریتم کافئین مشخص نشده است، اما کمپانی گوگل در سال 2019 در مورد این الگوریتم اعلام کرد که کافئین هم به نفع جستجوگران است و هم محتوا نویسان…

الگوریتم

به شرطی که محتوا نویسان محتوایی صادقانه و واقعی تولید کنند.

برای درک عملکرد گوگل کافئین به این مثال توجه کنید، مدتی است که کابینت های آشپزخانه شما کهنه و زهوار در رفته شده است، وقت آن رسیده که به جای تعمیر مجدد قفسه ها، به فکر بازسازی باشید. الگوریتم کافئین گوگل دقیقا همین مثال بالا را در ژوئن 2010 انجام داد.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.