دروپال چیست؟

دروپال

دروپال چیست؟

دروپال چیست؟ بررسی مزایا و معایب Drupal

دروپال

دروپال چیست ؟ ساخت سایت اولین مرحله برای ورود به دنیای کسب و کار اینترنتی است. تا سال‌ها پیش ساخت سایت یک کار بسیار دشوار و تخصصی بود که کمتر کسی توان ایجاد سایت را داشت. چرا که در آن زمان زبان‌های برنامه نویسی در حالت محدود بوده و ابزاری که بتوان برنامه نویسی را در زمانی کوتاه انجام داد به مانند امروز پیشرفته نبودند. از سوی دیگر وضعیت طوری بود که بیشتر سایت‌ها در حالت ایستا بودند. که برای طراحی یک صفحه جدید باید روزها زمان صرف می‌کردید. اما امروزه این وضعیت برعکس شده و به لطف سیستم‌های مدیریت محتوا امکان ساخت سایت و ایجاد صفحات جدید در زمانی بسیار کوتاه فراهم شده است.

دروپال

یکی از این سیستم‌ها که از محبوبیت بالایی برخوردار است سایت ساز دروپال است. که به صورت رایگان ارائه شده است. در این مقاله قصد داریم به معرفی دروپال پرداخته و با بررسی مزایا و معایب آن ببینیم که دروپال برای ساخت چه نوع سایت‌هایی مناسب است.

بررسی ویژگی‌های دروپال

دروپال ( Drupal ) یک سیستم کد باز ( Open Source ) جهت مدیریت محتوای سایت ها می باشد . بر اساس تعریفی که برای دروپال (drupal) آمده است، این سیستم مدیریت محتوا با استفاده از زبان برنامه نویسی php ساخته شده که مشابه وردپرس تمرکز آن بر روی ساخت بلاگ است. دروپال تاکنون توانسته است تا سهم 2.3 درصدی از سیستم‌های مدیریت محتوای مشابه را به خود اختصاص دهد.

دروپال

دروپال از پایگاه داده mySQL بهره می‌برد و امکان نصب آن بر روی وب سرورهایی مثل آپاچی فراهم است.

با استفاده از دروپال قادر هستید که انواع مختلفی از سایت را راه‌اندازی کنید. و دروپال هم مشابه وردپرس دارای قالب‌ها و ماژول‌های پولی و رایگان مختلفی است. که با قرارگیری در کنار هسته دروپال امکانات سایت را افزایش خواهد داد. یکی از مزایای این سیستم نسبت به وردپرس این است که هر بخش از قابلیت‌ها به صورت جداگانه در نظر گرفته شده که در صورت استفاده می‌توانید آن را نصب کنید.

دروپال

به عنوان مثال اگر در سایت خود نیازی به بخش قرار دادن محتوا نداشته باشید کافی است که بسته نرم افزاری مربوط به آن را استفاده نکنید. اما در وردپرس این حالت روی اجباری قرار دارد.

در حال حاضر بر اساس آمار ارائه شده توسط Builtwith از بین یک میلیون سایت بزرگ در دنیا 32.444 وب‌سایت با دروپال راه‌اندازی شده است . که توانسته است سهم 3.24 درصدی را ازآن خود کند.

به دلیل استقبال خوبی که از سیستم مدیریت محتوای دروپال در جهان شده افرادی زیادی هستند. که به توسعه آن مشغول هستند. در کشور ما نیز سایت‌های مختلف در زمینه آموزش، توسعه و ارائه محصولات در زمینه دروپال فعالیت دارند

دروپال

برای استفاده از دروپال چه چیزهایی لازم است؟

اگر بخواهیم این موارد را به صورت هزینه‌ای بررسی کنیم، هزینه‌ای که یک سایت وردپرسی برای اینکه امکانات مورد نیاز شما را در اختیار قرار دهد به شکل زیر خواهد بود.

? خرید دامنه که به صورت متوسط بین 10 تا 500.000 تومان بسته به انتخاب پسوند دامنه هزینه دارد.

? خرید هاست مناسب که به صورت یک ساله بین 300 تا 2 میلیون تومان هزینه دارد.

دروپال

? طراحی قالب وردپرس که در صورت استفاده از قالب متوسط بین 600 تا 1 میلیون و در صورت استفاده از قالب اختصاصی بین 5 تا 50 میلیون تومان هزینه دارد.

? اضافه کردن امکانات مورد نیاز و سفارشی سازی وردپرس که عموما توسط افزونه ایجاد می‌شود. این گزینه هم مانند طراحی قالب در صورت استفاده از افزونه آماده بین 600 تا 1 میلیون و در صورت استفاده از افزونه اختصاصی بین 1 تا 5 میلیون تومان هزینه خواهد داشت. البته هزینه در حالت اختصاصی بسته به امکانات و حجم پروژه دارد.

? استخدام پشتیبان وردپرس برای رفع مشکلات که به صورت متوسط در ماه بین 150 تا 800.000 تومان هزینه خواهد داشت.

? استخدام توسعه دهنده برای افزودن امکانات که این مورد هم بسته به حجم کار می‌تواند در ماه بین 1 تا چند میلیون تومان هزینه در بر داشته باشد.

دروپال

مزایا و معایب دروپال

با وجود اینکه دروپال یک CMS رایگان است، اما در سطح جهان توسعه دهنده‌های فراوانی دارد. که بر روی این سیستم و افزایش امکانات آن فعالیت دارند. با هر نسخه از دروپال که منتشر می‌شود ویژگی‌های جدید به آن اضافه شده و مشکلات احتمالی ورژن قبلی نیز برطرف می‌شود. این کار بزرگترین مزیتی است که هر سیستم می‌تواند داشته باشد.

اما اگر بخواهیم مزایا و معایب دروپال را به صورت تخصصی بررسی کنیم شامل موارد زیر خواهد بود.

دروپال

1- پشتیبانی از زبان فارسی

دروپال نیز مشابه سایر سیستم‌های مدیریت محتوا پس از اینکه نسخه‌های اولیه آن به حالت پایدار در آمده و منتشر شد. تمرکز خود را روی جهانی کردن پروژه پیش برده و برای انواع زبان‌ها در دسترس است. که از جمله آنها می‌توان به زبان‌های راستچین مانند فارسی و عربی اشاره کرد.

2- امکان ساخت هر نوع وب‌سایت

ساختار دروپال به گونه‌ای است که با انعطاف پذیری بالای آن بتوانید هر نوع سایتی را راه‌اندازی کنید. به عنوان نمونه شاید جالب باشد بدانید که درگاه پرداخت واسط آی‌دی پی توسط دروپال ساخته شده است.

دروپال

3- دسترسی به قالب‌های متنوع

دروپال هم مشابه وردپرس و جوملا دارای قالب‌های رایگان و تجاری مختلفی است. که با استفاده از آن می‌توانید هر سایتی را راه‌اندازی کنید. اما وسعت تعداد قالب‌های موجود در این سیستم نسبت به وردپرس و جوملا از تعداد کمتری برخوردار است، چرا که توسعه دهندگان کمتری روی این سیستم فعالیت دارند.

از همین روز اگر بخواهید یک قالب اختصاصی برای دروپال داشته باشید هزینه آن نسبت به سایر سی‌ام‌اس ها بیشتر خواهد بود.

4- دسترسی به ماژول‌های گوناگون

ماژول‌های دروپال امکان افزودن امکانات و شخصی سازی را به این سیستم خواهند داد. هر ماژول برای یک قابلیت ایجاد شده است که امکاناتی اضافه را برای سایت شما فراهم خواهد کرد. با نصب این ماژول قابلیت مورد نظر مانند یک اددان و بسته نرم افزاری جانبی به سایت اضافه خواهد شد.

به عنوان مثال اگر مایل باشید در سایت خود قابلیتی داشته باشید که کاربران دارای داشبورد باشند. می‌توانید به کمک ماژول‌هایی که برای این کار دارد یک پنل کاربری در اختیارشان قرار دهید.

دروپال

5- متن باز و رایگان بودن سیستم

دروپال به صورت متن باز و رایگان منتشر شده که جامعه بزرگی در سرتاسر دنیا در حال توسعه آن هستند. برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هزینه‌ای ندارید. می توانید در هسته سیستم تغییراتی را ایجاد کرده و به صورت سفارشی سازی شده از آن استفاده کنید. اما این رایگان بودن تنها در حالتی است که نیاز به یک سایت بسیار ساده و خام داشته باشید.

پس اگر به دنبال داشتن ظاهر مناسب و امکانات حرفه‌ای باشید. لازم است که به کمک قالب‌های حرفه‌ای و ماژول‌های پولی آنها را در سایت پیاده سازی کنید. هر یک از این موارد هزینه‌ای را برای شما در بر خواهند داشت که با زیاد بودن تعداد هزینه‌ها نیز بالاتر می‌رود.

drupal

6- دارای سئو مناسب

سئو مهم‌ترین مسئله در هر سایتی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشید. یکی از مقوله‌های مهم در سئو سایت داشتن سرعت بالا در سایت است. که وابسته به عوامل بسیار زیادی مانند هاست مناسب، انتخاب قالب مناسب، استفاده درست و بهینه از ماژول‌ها و ساختار مناسب سایت خواهد بود.

دروپال نیز تا جای ممکن تلاش کرده است تا بتوانید سایتی با سئو مناسب داشته باشید.

drupal

7- نداشتن پشتیبان تخصصی

مهم‌ترین ضعف در یک سیستم نداشتن پشتیبان خواهد بود. دروپال یک سیستم رایگان است که شرکت یا گروهی وظیفه پشتیبانی تک تک استفاده کنندگان را از آن ندارند، بلکه تلاش می‌کنند با کمک هم ارزش آفرینی کرده و این سیستم را توسعه دهند.

حال اگر در هنگام استفاده از دروپال مشکلی در سایت شما ایجاد شود که تخصص برطرف کردن آن را نداشته باشید، نیاز به یک پشتیبان برای رفع مشکلات خواهید داشت. استخدام یک پشتیبان که بتواند به صورت دائمی سایت را آنالیز کرده و مشکلات آن را برطرف نماید، هزینه‌ای بیش از یک میلیون تومان را نیاز خواهد داشت.

drupal

8- مشکلات امنیتی به دلیل محبوبیت بالا

به دلیل محبوبیت رایگان و متن باز بودن این سیستم، هسته سیستم برای هر فردی قابل مشاهده است و می‌تواند تغییراتی هم در آن ایجاد کند. بنابراین اولین نکته مهم این است که دروپال را فقط از سایت رسمی دانلود و نصب کنید.

جدا از این حالت، اگر مشکلی در یک ماژول یا قالب پیش بیاید که به عنوان باگ امنیتی شناخته شود، هر سایتی که در حال استفاده از آن است تحت الشعاع قرار گرفته و قابلیت هک شدن را دارد.

drupal

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.