ابزارهای کاربردی گوگل

معرفی ابزارهای کاربردی گوگل

ابزارهای کاربردی گوگل

ابزارهای کاربردی گوگل

در این مقاله ما سعی داریم به معرفی ابزارهای کاربردی گوگل بپردازیم . تقریبا همه می دانند که گوگل بزرگترین موتور جستجو در سطح جهان است . که در حقیقت بیشتر افرادی که گوشی یا کامپیوتر دارند. قطعا با گوگل و محصولات گوگل حتی یکبار هم سر و کار داشته اند که از محبوب ترین آنها می توان به جیمیل، یوتیوب، اندروید، گوگل و… اشاره کرد .که قطعا در سرنوشت و پیشرفت کلی جهان موثر بوده اند.

با این وجود وقتی صحبت از شرکتی به نام گوگل می شود، انتظار می رود که این شرکت بزرگ جهان، دارای محصولات مختلفی باشد.  و این در صورت است که ما فقط تعداد انگشت شماری از محصولات این شرکت بزرگ را مشاهده و استفاده کرده ایم. لازم به ذکر است که گوگل در طی دو دهه گذشته بیش از 250 محصول و خدمات ایجاد کرده است که اکثر آنها برای سهولت زندگی روزمره بوده اند که با استفاده از آنها می توان خیلی خلاقانه تر زندگی کرد!

در ادامه با برخی از پرکاربردترین آنها شما را آشنا خواهیم کرد:

google-marketing-tools

ابزارهای کاربردی گوگل : ۱. گوگل وبمستر تولز(Google Webmaster Tools)

گوگل وبمستر تولز یا همان (Google Search Console) یکی از ابزارهای رایگان و قدرتمند گوگل است،که به بهبود عملکرد سایت و بهینه سازی کمک می کند. با اضافه کردن سایت به گوگل وبمستر، موتور جستجوی گوگل (Google Search Engine)، نحوه عملکرد سایت را بهتر بررسی می کند و گزارش پیشرفت یا پسرفت سایت را در اختیار مدیران سایت ها قرار می دهد. در شرایط بحرانی مانند کاهش ناگهانی و بدون دلیل بازدید های وبسایت شما یا حذف سایت از نتایج جستجوی گوگل، سرویس گوگل وبمستر تولز بهترین مرجع برای یافتن و حل مشکلات سایت شماست. بنابراین بهتر است شما وبسایت تان را در این سرویس ثبت نام کنید. و ارزیابی بخش های مختلف آن را به صورت پیوسته رصد کنید.

برخی از مزایای استفاده از گوگل وبمسترتولز برای شما:

1) زیر نظر گرفتن کارایی و عملکرد سایت
2) اطمینان یافتن از توجه گوگل به سایت شما
3) امکان بررسی ایندکس شدن محتوای جدید اضافه شده به سایت
4) محدود کردن دسترسی ربات های گوگل به بخشی از محتوای سایت
5) مراقبت از سایت با حداقل اختلال و افت در وضعیت سئو
6) زیرنظر گرفتن محتوای سایت و ارزیابی عملکرد محتوا در گوگل
7) امکان بررسی و تحلیل سایت از دید گوگل و بازدیدکنندگان
8) شناسایی بک لینک ها (سایت های لینک دهنده به وبسایت شما)
9) تشخیص میزان موبایل فرندلی بودن سایت از دید بازدیدکنندگان

google-marketing-tools

۲. گوگل ادوردز (Google AdWords)

گوگل ادوردز یا گوگل ادز یکی ابزارهای کاربردی گوگل است، که با استفاده از این ابزار تبلیغ کنندگان از طریق سایت ها و ابزارهای مختلف گوگل، تبلیغاتشان رو در معرض دید مشتریان قرار میدهد.

معروفترین شکل تبلیغات ادوردز، تبلیغات در موتور جستجوی گوگل است . در این روش تبلیغ دهنده عبارات یا کلمات کلیدی مورد نظر خود را در گوگل ادوردز وارد میکند، تا تبلیغاتش برای کسانی که این عبارات رو جستجو میکنند، نشان داده شود. تبلیغ کننده همچنین برای هر کلیک هزینه‌ای رو وارد میکند. برای جستجوی یک کلمه کلیدی، گوگل از بین پیشنهادهای مختلف تبلیغ دهندگان، بر اساس ضوابطی خاص برخی از تبلیغ ها رو انتخاب و به کاربران نشان میدهد .

گوگل بوک

۳. گوگل بوک (Google Books)

Google Books که پیش تر با نام گوگل بوک سرچ یا گوگل پرینت عرضه می‌شد. سرویسی است که مورد جستجو را در متن کامل کتبی که شرکت گوگل در پایگاه داده خود ذخیره دارد، پیدا می‌کند. این سرویس در ماه اکتبر ۲۰۰۴ در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت با نام گوگل پرینت معرفی شد.

گوگل بوکز یکی دیگر از سرویس‌های بحث برانگیز گوگل بود. کمپانی شروع به اسکن کتاب‌ها کرد و آنها را به صورت محدود آپلود نمود و نسخه کامل کتاب‌هایی که اجازه داده می‌شد را به موتور جستجوی جدید خود برای کتاب‌ها اختصاص داد.احتمالا با آن همه سر و صدایی که سر قوانین کپی رایت گوگل بوک به وجود آمد. قبلا با آن آشنا شدیده اید، هزاران نسخه کپی شده کتاب هایی که رویای خواندن خیلی از آن ها برای ما ایرانی ها فقط در گوگل بوک قابل تصور است.ایجاد کتابخانه های شخصی و جستجو در بین موضوع بندی های فوق العاده گوگل، تنها امکانات ابتدایی ابزاری است که مطمئنا لذت داشتن یک کتابخانه آنلاین نامحدود را تحقق می بخشد.

معرفی ابزارهای کاربردی گوگل

ابزارهای کاربردی گوگل : ۴. گوگل ادسنس (Google AdSense )

یکی ابزارهای کاربردی گوگل ، گوگل ادسنس است .

گوگل ادسنس (Google AdSense) ، یکی از سرویس‌های رایگان تبلیغاتی گوگل است که به ناشران تبلیغ در Display Network اجازه می‌دهد تا تبلیغ‌های متنی، تصویری/بنری، ویدئویی یا هر نوع تبلیغ چند رسانه‌ای که با محتوا و مخاطبان سایتشان ارتباط دارد را بر روی وب‌سایت خود قرار دهند . و از طریق نمایش این تبلیغات, کسب درآمد کنند. کسب درآمد از گوگل ادسنس بر اساس دو روش پرداخت به ازای بازدیدکننده (CPM) و میانگین تعداد کلیک (CTR) صورت می‌گیرد. در روش نخست، بازدیدکنندگان وب‌سایت و در روش دوم، تعدادِ کلیک بر روی تبلیغ مورد توجه قرار می‌گیرد.

هر دو روش نیز در افزایش درآمد بسیار مؤثر هستند. اما بر اساس تجربه، بیشتر مدیران وب‌سایت‌ها به CPM بیشتر توجه می‌کنند زیرا با تمرکز بر روی آن نه تنها ترافیک وب‌سایت خود را افزایش می‌دهند. بلکه رتبه سایت خود در نتایج جستجو را نیز بهبود می‌بخشند.

کسب درآمد با این سرویس را می‌توان به سه مرحله کلی خلاصه کرد:

۱. یک وب‌سایت (به زبان غیر فارسی) راه‌اندازی کنید.
۲. از طریق تولید محتوای جذاب و رعایت اصول سئو، بازدیدکننده جذب کنید.
۳. و در نهایت، با ثبت‌نام و قرار دادن تبلیغات گوگل ادسنس در سایت خود، کسب درآمد کنید.

google-marketing-tools

ابزارهای کاربردی گوگل : ۵. گوگل درایو (Google Drive)

حتما شما نیز مانند سایر تولیدکنندگان محتوا با کمبود فضای نگهداری و ذخیره فایل هایتان مواجه شده اید. Google Drive سرویس ذخیره سازی رایگان گوگل می باشد. استفاده از فضای ۱۵ گیگابایتی را بصورت رایگان فراهم می کند. شما می توانید فایل ها، تصاویر، ویدیوها و غیره را در فضای ابری (Cloud) ذخیره کنید. برای مثال اگر شما می خواهید فایلی حجیم را با سایر دوستان و همکارهای خود به اشتراک بگذارید. سرویس گوگل درایو به راحتی این وظیفه را به عهده می گیرد. برای تعامل هر چه بیشتر با همکارانتان بجای ارسال ایمیل های متعدد و گیج کننده! می توانید از Google drive استفاده کنید.

معرفی ابزارهای کاربردی گوگل

۶. گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

آیا می دانید چند درصد از بازدیدکنندگان وب سایت شما کاربران جدید هستند؟ چه درصدی از آنها کاربران بازگشتی (Returning Users) می باشند؟ کاربران بطور متوسط چند دقیقه را در وب سایت شما سپری می کنند؟ پاسخ به این سوالات و اطلاعاتی بسیار بیشتر را می توانید توسط سرویس گوگل آنالیتیکس به دست آورید! Google Analytics سرویس رایگان دیگری از شرکت گوگل است که برای آنالیز وب سایت شماست. گوگل آنالیتیکس به شما کمک می کند تا تحلیل دقیق تر و جامع تری نسبت به ترافیک (بازدید) سایت خود داشته باشید . و به راحتی متوجه شوید که کاربران چطور در سایت شما حرکت می کنند و صفحات و مطالب مختلف را مشاهده می کنند. از این جهت که طرز استفاده و یادگیری کامل Google Analytics نیاز به زمان زیادی دارد.

توجه داشته باشید که آنالیز وب سایت نمی تواند جایگزین آنالیز مارکتینگ و فروش کسب و کار شما شود. شما همچنان نیاز خواهید داشت که از ابزارهای آنالیز بازاریابی (Marketing Analytics) استفاده کنید. این ابزارها کمک می کنند تا قیف بازاریابی (Marketing Funnel) را مورد ارزیابی قرار دهید و نحوه تبدیل بازدیدکنندگان وب سایت را به مشتری را بررسی کنید.

شما هم کاربردهای بیشتر از ابزارهای گوگلی که استفاده می کنید را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.