هاست چیست و چه کاربردی دارد

هاستینگ ایران

هاست چیست و چه کاربردی دارد

هاست چیست و چه کاربردی دارد

میزبان، معادل فارسی واژه هاست (Host) در زبان انگلیسی است. در عمل به این معنا است که شما فایل‌های وب‌سایت خود را بر روی کامپیوتر مخصوصی به نام سرور قرار می‌دهید. سرور، فایل‌های وب‌سایت شما را به‌صورت عمومی در دنیای اینترنت در دسترس دیگران قرار می‌دهد. خوشبختانه برای میزبانی وب‌سایت خود، نیازی به یادگیری اصطلاحات فنی ندارید. شرکت‌های بسیاری در این زمینه فعال هستند که میزبانی وب از خدمات آن‌ها است. همه وب‌سایت­های اینترنتی از یک شرکت هاستینگ، برای گرفتن خدمات میزبانی وب استفاده می‌کنند.

هاست چیست

این نکته را در نظر داشته باشید که همه سایت­ها عملکرد و میزان بازدید یکسانی ندارند. برخی ترافیک کمتری دارند. برخی محتوای پرحجم و سنگینی دارند. برخی بازدیدکنندگان بیشتری دارند. هر کدام از این وب‌سایت­ها با توجه به نیاز خود به یک نوع هاست نیاز دارند. یک وب‌سایت کوچک منابع کمتری نیاز دارد. همان‌طور که یک وب‌سایت بزرگ‌تر، برای کارآمدی بیشتر به منابع بیشتری نیاز دارد. شرکت‌های هاستینگ، متناسب با نیاز صاحبان سایت انواع مختلفی از میزبانی وب را ارائه می‌دهند.

هاست چیست

کاربردهای هاست

مهم‌ترین کاربرد آن ، راه‌اندازی وب‌سایت است. زمانی که قصد ایجاد یک سایت را دارید، در ابتدا باید با مراجعه به یک شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی وب، هاست مورد نظر خود را خریداری کنید. هاست فضایی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا کارهایی که می‌خواهید را انجام دهید. مثل آپلود کردن فایل، دریافت و ارسال فایل و ساخن دیتابیس. از دیگر کاربردهای هاست می‌توان به راه‌اندازی اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارها اشاره کرد. استفاده از هاست برای میل‌سرور نیز رایج است. همچنین با دسترسی که به سرور هاست وجود دارد، می‌توانید نرم افزار ایمیل دلخواه خود را نیز بر روی سرور نصب کنید.

هاست چیست

هاست اشتراکی (Shared Hosting) چیست؟

در این نوع ، یک سرور برای میزبانی وب چندین ‌سایت استفاده می‌شود. این نوع هاست مقرون به‌صرفه‌ترین نوع میزبانی وب است؛ زیرا هزینه نگهداری یک سرور بین همه کاربران تقسیم می‌شود. هاست اشتراکی بهترین راه‌حل برای وب سایت­های کوچکی است که نیاز به تنظیمات پیشرفته یا پهنای باند بالا ندارند.

اجازه بدید با یک مثال ملموس روند کار هاست اشتراکی را بیشتر توضیح دهیم. هاست اشتراکی مانند استفاده از وسایل نقلیه عمومی است. مسافرت با اتوبوس یکی از گزینه‌های سفر است. این نوع سفر مزایایی برای ما دارد. سفری مقرون به‌صرفه و دوستدار محیط زیست است؛ اما با توجه به ماهیت وسایل نقلیه عمومی، شما امکانات اتوبوس را با همسفرهای خود شریک می‌شوید. اتوبوس گاه‌به‌گاه متوقف می‌شود و ممکن است تعداد توقف بیشتری در مسیر A تا B داشته باشید. با این حال هنوز هم سفری کم هزینه، راحت و قابل اعتماد است. این نحوه کار هاست اشتراکی است. منابع موجود در سرور با سایر کاربران به اشتراک گذاشته می‌شود. شرکت‌های هاستینگ معتبر دارای سیاست‌هایی هستند تا از مصرف منصفانه منابع سرور، بین کاربران اطمینان حاصل کنند.

هاست چیست

انواع هاست اشتراکی

هاست ویندوز

این نوع فضایی از سرور است که اطلاعات سایت بر روی آن آپلود می‌شود. سیستم عامل این نوع از هاست، نسخه‌ای از ویندوز است که مخصوص سرور می‌باشد. هاست ویندوز به سایت‌هایی که زبان برنامه‌نویسی آن‌ها Asp یا Asp.net است اختصاص دارد. همچنین سایت‌هایی که دیتابیس آن‌ها SQL Server است، بر روی هاست ویندوزی ساخته می‌شوند.

هاست چیست

هاست لینوکس

نوعی فضای میزبانی در سرورهایی با سیستم عامل لینکوس است. این نوع از هاست، امنیت و پایداری بالاتری دارد. همین دلیلی برای انتخاب این نوع از هاست اشتراکی است. سیستم عامل لینوکس از زبان‌هایPerl ، Python، PHP و CGI پشتیبانی می‌کند. زبان‌های PHP در برخی از سرورهای ویندوز قابل اجرا هستند، اما PHP نصب شده بر روی سرور ویندوز در بعضی موارد شما را دچار مشکل می‌کند.هاست چیست

انواع هاست لینوکس

هاست وردپرس

هاست وردپرس مانند تمامی سرورهای هاست است. با این تفاوت که این نوع هاست برای سایت‌هایی طراحی شده که مبنی بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند. این نوع هاست، دارای امکانات ویژه وردپرس است که در هاست اشتراکی معمولی امکان‌پذیر نیست.

هاست چیست

با داشتن این نوع هاست، امکاناتی در اختیار شما قرار می‌گیرد. از جمله:

  • نصب وردپرس تنها با یک کلیک و امکان آپدیت خودکار آن
  • نصب قالب موردنظر از میان انبوهی قالب متنوع
  • نصب راحت و سریع افزونه‌ی دلخواه از پنل هاست

هاست چیست

‌هاست لینوکس ویژه

هاست لینوکس ویژه، به اشخاص یا سازمان‌ها و شرکت‌هایی پیشنهاد می‌شود که کیفیت، سرعت و امنیت سایتشان برایشان بسیار مهم است. از ویژگی‌‌های اصلی هاست لینوکس این است که از بروزترین و قدرتمندترین نسخه وب سرور جهان، به نام لایت اسپید استفاده می‎کند. این نوع هاست بر روی سرورهای قوی‌تری پشتیبانی می‌شود. همچنین تعداد کاربران کم‌تری بر روی این هاست به فعالیت می‌پردازند. این باعـث افزایش میزان منابع برای هر کاربر می‌شود و در نتیجه سایت از سرعت بالاتری برخوردار خواهد بود. از جمله مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تحویل آنی هاست پس از خرید
  • آپ تایم تضمین شده ۹۹٫۹ درصد
  • استفاده از رم قدرتمند DDR4
  • بهینه سازی کار با پایگاه داده‌ها

هاست ووکامرس

اگر به فکر ایجاد یک سایت فروشگاهی هستید و سایت شما مبتنی بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس است، بهترین هاست برای فروشگاه اینترنتی شما، هاست ووکامرس می‌باشد.

هاست چیست

هاست دانلود

هاست دانلود با فضای زیادی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد. کاربرد آن هم فقط در جهت دانلود فایل‌هایی است، که می‎‌خواهید در اختیار مراجعه‌کنندگان به سایت قرار دهید. این سرویس برای کاربرانی مناسب است که حجم فایل‌های دانلودی بالایی دارند.

مزایا و معایب هاست اشتراکی

مزایای هاست اشتراکی:

هاست اشتراکی از دیگر انواع سرویس میزبانی وب ارزان‌تر است. دلیل آن هم این است که منابع یک سرور بین تعداد زیادی کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. در نتیجه قیمت کاهش پیدا می‌کند. یکی دیگر از مزایای هاست اشتراکی امکان ارتقای آن بدون محدودیت زمانی است. همچنین روش کار با هاست اشتراکی بسیار آسان است. اگر شما به خرید هاست اشتراکی فکر می‌کنید باید بدانید، نیازی نیست از هاست خود مراقبت و نگهداری نمایید. این وظیفه بر عهده‌ی شرکت‌های ارائه دهنده‌ی هاست است. همچنین خدماتی مانند تعمیر، به‌روزرسانی نرم‌افزارها و مانیتورینگ سرور توسط این شرکت‌ها انجام می‌شود.

معایب هاست اشتراکی:

یکی از مشکلات هاست اشتراکی محدودیت در استفاده از منابع سروری است که سایت بر روی آن فعال شده است. اگر سایت شما از منابع بیشتری استفاده کند در بارگذاری دیگر سایت‌های موجود در سرور تاثیر می‌گذارد و سرعت آن را کم می‌کند. همچنین در صورت بروز مشکل برای سایر سایت‎هایی که روی هاست فعال هستند، ممکن است سایت شما هم دچار مشکل شود. مشکل دیگر این‌که اگر یک سایت بیشتر از حق خود از منابع هاست استفاده کند، ممکن است کارایی سرور با تداخل مواجه شود.

هاست چیست

سرور مجازی (VPS)

VPS، مخفف عبارت Virtual Private Server به معنی سرور خصوصی مجازی است. در سرور مجازی یک سرور اختصاصی را با کمک فنّاوری­های مخصوص به چند بخش تقسیم می‌کنند و به هر ‌سایت یک بخش تعلق می‌گیرد. مزیت این نوع میزبانی نسبت به هاست اشتراکی در این است که اگر ­سایتی از حد مجاز عبور کند، نمی‌تواند به سایر ‌سایت­ها لطمه‌ای وارد کند. امتیاز دیگر این نوع میزبانی این است که در صورت پیشرفت ‌سایت و بالا رفتن ترافیک، می‌توان به راحتی منابع را افزایش داد. بسیاری از افراد تازه وارد در ابتدای کار از هاست اشتراکی استفاده می‌کنند. باگذشت زمان، ‌سایت به منابع سرور بیشتری نیاز دارد و باید با میزبانی قدرتمندتری مثل سرور مجازی جایگزین شود.

سرور اختصاصی (Dedicated)

در سرور اختصاصی، منابع سرور به‌طور کامل در اختیار یک ‌سایت قرار می‌گیرد. این نوع میزبانی مناسب ‌سایت­هایی است که ترافیک بالایی دارند و نگران کاهش سرعت هستند. با میزبانی سرور اختصاصی، شما دیگر نگران کمبود منابع و افزایش ترافیک نخواهید بود. بابت این خدمات هزینه بیشتری نسبت به سایر میزبانی‌ها پرداخت می‌کنید.

هاست ابری

در هاست ابری همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند. اگر سرور اصلی دچار مشکل شود و یا منابع پاسخگو نیاز سایت نباشد، سرور دیگری وارد جریان شده و می‌توان از امکانات آن استفاده کرد. با این نوع میزبانی، سایت همیشه در دسترس خواهد بود.

هاست چیست

تفاوت هاست اشتراکی با سرور مجازی و اختصاصی

احتمالاً با این سؤال مواجه می­شوید که تفاوت هاست اشتراکی با سرور مجازی و سرور اختصاصی در چیست؟ من جواب این سؤال گاهاً گیج کننده را با یک مثال توضیح خواهم داد.

هاست اشتراکی مثل زندگی کردن در یک آپارتمان است. یک واحد آپارتمانی به‌صرفه که در برخی قسمت‌ها مثل راه‌پله و آسانسور با بقیه همسایگان شریک است. شما می‌توانید به واحد خود مهمان دعوت کنید؛ اما اگر تعداد این مهمان‌ها بیشتر از حد مجاز و مقررات آپارتمان باشد، مدیر ساختمان با شما تماس خواهد گرفت.

سرور اختصاصی مانند این است که خانه خود را با هکتارها زمین اطراف آن در اختیار داشته باشید. تمام منابع موجود در خانه برای استفاده شما است و مزاحمتی از جانب همسایگان نخواهید داشت. حتی اگر مهمانی بزرگی برپا کنید. سرور مجازی جایی میان آپارتمان و یک خانه با هکتارها زمین است. سرور مجازی یک خانه شهری، بزرگ‌تر از آپارتمان و با اختیاراتی بیشتر از آپارتمان است.

پس شما در هاست اشتراکی مجاز به استفاده از حد مشخصی از منابع هستید. اگر بیشتر از حد از منابع استفاده کنید، باعث بروز مشکل در کارکرد بقیه سایت­ها خواهید شد. با داشتن سرور مجازی می‌توانید منابع بیشتری در اختیار داشته باشید و با خیال راحت مهمانی بگیرید و با انتخاب سرور اختصاصی می‌توانید بدون نگرانی، یک مهمانی پرسروصدا برپا کنید.

انواع سرویس های میزبانی وب

هاست چیست

هاست رایگان (Free Host) :

بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و خدمات آن به صورت محدود ارائه می شود. بنابراین برای وب سایت های پربازدید و پر حجم مناسب نیست.

هاست اشتراکی (Shared Hosting):

اقتصادی ترین نوع هاست است. در این سرویس، فضا و امکانات سرور بین چندین وب سایت تقسیم می شود.

هاست چیست

میزبانی ریسلری (Reseller) :

در این نوع میزبانی، شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ این امکان را به مشتریان خود می دهد که فضایی را به همراه یک کنترل پنل مدیریتی هاست

( کنترل پنل (Helm , DirectAdmin , Cpanel بر روی سرور میزبان در اختیار گیرد و به دلخواه آن را به بخش های متفاوت تقسیم بندی و در اختیار مشتریان خود قرار می دهد و به کسب و کار بپردازد. ارائه این نوع سرویس از طرف ریسلر نياز به تخصص در زمينه هايي چون سرور، نصب نرم افزار و مدیریت ويندوز ندارد.

میزبانی اختصاصی مجازی (VPS) :

در این نوع هاست همچنان سخت افزار سرور بین
استفاده کنندگان از VPS به اشتراک گذاشته می شود. اما با استفاده از تکنولوژی مجازی پارتیشن بندی می شود که هر پارتیشن منابع اختصاصی خودش را دارد و می تواند تقریبا” مانند یک سرور اختصاصی کامل پیکربندی شود.

میزبانی اختصاصی (Dedicated Server) :

در این سرویس تمامی منابع سرور تنها به یک کاربر اختصاص داده می شود. برای سایت های بسیار پربازدید و سایت های سازمان ها و ارگان هایی که امنیت اطلاعاتشان بسیار مهم است، این نوع سرور بسیار مناسب است.

هاست چیست

میزبانی اشتراک فضای سرور (Colocation) :

همان سرور اختصاصی است با این تفاوت که سخت افزار سرور را به محل همان سازمان یا شرکت انتقال می دهند.

میزبانی ابری (Cloud Host) :

در این سرویس وب سایت بر روی بیش از یک سرور قرار می گیرد. در صورت بروز اشکال در یک سرور سایت بدون هیچ اشکالی قابل دسترسی خواهد بود. میزبانی ابری جدیدترین و بهترین نوع میزبانی وب است. موتور جستجوی گوگل نمونه ایی از هاست ابری می باشد که می توان گفت کاربران کند بودن آن را متوجه نمی شوند.

میزبانی خوشه ای (Cluster Host) :

در این سرویس، سرورهای متعددی که همگی دارای یک محتوی هستند به صورت کاملا هماهنگ با یکدیگر در ارتباط اند. بدین صورت که اگر یک سرور مختل شود، سرور دیگری که در این چرخه قرار دارد، بلافاصله خدمت رسانی می کند، بنابراین مزیت اصلی این نوع میزبانی، افزایش سرعت Load سرور و همچنین کاهش احتمال خطاهای سرور می باشد. میزبانی خوشه‌ای به مشتری‌ها اجازه می‌دهد زیرساخت‌هایی را برای كنترل امنیت، توازن بار و منابع داده‌ای حیاتی سایت با بهره‌وری و افزونگی بالاتر به كار بگیرند.

هاست چیست

کنترل پنل چیست؟

شامل نرم افزاری تحت وب است که امکان مدیریت فضای هاستینگ را مهیا می سازد. در واقع بخشی از واسط گرافیکی کاربر در ویندوز و یا لینوکس است. امكاناتي كه يك كنترل پنل به كاربر مي دهد، بسته به نوع آن در انواع مختلف متفاوت است اما عموما كنترل پنل ها امكاناتي از قبيل: امكان مديريت فايل ها، ساخت اكانت FTP ، ساخت و مديريت ايميل ها، تنظيمات مربوط به dns دامنه ها و زير دامنه ها، ساخت و مديريت زير دامنه ها، طراحي و تغيير صفحات وب و نصب

نرم افزارهاي تحت وب ، ساخت و مديريت ديتابيس و تهيه و بازگرداني بكاپ و …. را دارند. يكي از مهم ترين دلايل استفاده از كنترل پنل ها تقسيم سرور به بخش هاي كوچكتر از لحاظ سخت افزاري و نرم افزاري و به اشتراك گذاشتن آن بين كاربران مي باشد.

کنترل پنل های لینوکسی :

فضایی است روی سرور هایی که سیستم عامل آنها مبتنی بر لینوکس است ولی برای استفاده از آن سیستم عامل شما مهم نیست. میزبانی لینوکس در استفاده از اسکریپت هایی که در اینترنت وجود دارندنسبت به میزبانی ویندوز برتری دارد.

نمونه هایی از کنترل پنل های لینوکسی :

Cpanel ، Direct Admin ، Lx Admin

کنترل پنل های ویندوزی :

بیشتر برای کسانی مناسب است که قصد استفاده از اسکریپت های ASP یا ASP.Net و یا بانک اطلاعاتی (Database) مایکروسافت یعنی همان SQL server را داشته باشند. این سرویس ها به دلیل رایگان نبودن ویندوز و نرم افزار های تحت آن و نیاز به خرید لایسنس برای آنها، نسبت به سرویس های میزبانی لینوکس قیمت و هزینه بیشتری دارند.

نمونه هایی از کنترل پنل های ویندوزی :

Helm ، Extend ، Hosting Controller، Plesk

نکات مهم در انتخاب هاست

هاست چیست

پلتفورم یا سیستم عامل :

عموما وب‌سایت‌هایی که با استفاده از محصولات مایکروسافت طراحی شده‌اند باید از سرورهای ویندوز استفاده کنند. برای تکنولوژی‌های منبع باز باید از سرور لینوکس یا سرور ویندوزی که این قابلیت‌ها روی آن ایجاد شده‌اند استفاده کنید.

امکانات :

مهم‌ترین چیزهایی که باید به آن‌ها توجه کنید عبارتند از:

فضای دیسک

پهنای باند و ترافیک :

میزان حجم لود شدن سایت شما در یک ماه است.

بکاپ‌ گیری

آپ‌ تایم :

تایمی که سرور 100% آنلاین و روشن است.

  • ضمانت ‌های برگشت پول
  • تعداد دامنه ‌ها و زیردامنه‌ ها
  • دیتابیس ‌ها / پایگاه‌های داده (نوع و تعداد)
  • تکنولوژی ‌های اسکریپت‌ نویسی
  • امکانات ایمیل

هزینه :

باید توجه داشته باشید که به نسبت سرویسی که انتخاب می کنید، مقدار هزینه ی قابل قبولی پرداخت نمایید. با مقایسه شرکت های مختلف می توانید مناسب ترین قسمت را تشخیص دهید.

هاست چیست

پشتیبانی و خدمات مشتریان :

نباید به چیز کمتری از پشتیبانی و پاسخگویی 24 ساعته و در طول تمام سال قانع شوید. زیرا ممکن است ناگهانی مشکلی در سایت شما به وجود بیاید که نیاز به خدمات پشتیبانی داشته باشید.

اعتبار کاری :

باید مطمئن شوید مشتریان قدیمی شرکت ارائه دهنده از آن ها راضی هستند. زیرا تداوم کاری سرور در سال های آتی بسیار مهم است.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.