آشنایی با صفحات فرود
صفحه فرود یا Landing Page چیست؟
یک صفحه فرود به خودی خود هیچ تفاوتی با یک صفحهی معمولی وب ندارد. و تنها موضوعی که آن را از نظر ماهیت نه از نظر فنی با بقیه صفحات وب متمایز میکند این است که این صفحه، صفحه اولی است که کاربران یا بازدیدکنندگان یک تبلیغ که روی آن کلیک میکنند. یا افرادی که دکمهای را در فضای وب میفشارند به آن وارد میشوند.
در بیانی ساده میتوان گفت که وقتی ما روی هر نوعی از لینک کلیک میکنیم، به صفحهای وارد میشویم که آن صفحه، صفحه فرود نام دارد.
همان طور که حدس زدهاید، صفحه فرود یا Landing Page، صفحهای ساده و مجزا در وبسایت شماست. که به هدف جذب کاربر یا یک تبدیل (Conversion) ساده ایجاد شده است. دلیل این نامگذاری این است که کاربر اولین بار با این صفحه مواجه شده یا به اصطلاح روی آن فرود میآید. درست مانند یک مسافر که اولین مقصدش باند فرودگاه است و بعد از پیاده شدن از هواپیما، مجال بازدید از شهر را خواهد داشت.
هر صفحه فرود معمولاً دو ویژگی بسیار مهم دارد:
✅ دارای یک فرم است.
✅ صرفاً برای جمعآوری اطلاعات از مخاطب طراحی شده است.
به عبارت دیگر، همۀ صفحات فرود، نوعی صفحۀ وب هستند. اما هر صفحهی وب Landing Page به حساب نمیآید.
هدف از ایجاد یک صفحه فرود چیست؟
وبسایتها و کسب و کارهای آنلاین به طور کلی با ایجاد لندینگ پیج ها، سه هدف را دنبال میکنند:
- فروش مستقیم
- ایجاد مخاطب
- برقراری ارتباط
فروش مستقیم
تصور بیشتر افراد از صفحات فرود، مربوط به وبسایتهای فروش محصولات یا خدمات است. اگر تا به حال در اینترنت چیزی خریده باشید، حتماً این صفحات به چشم شما خوردهاند. در تجارت الکترونیک، صفحه فرود مربوط به فروش مستقیم، معمولاً صفحۀ یک محصول خاص است. صفحات رزرو صندلیهای سینما یا مشابه آن نیز نوعی صفحه فرود محسوب میشوند.
هدف اصلی از ساخت این صفحات فرود، فروش است. شما میتوانید صفحات فرود خود را در صفحات دیگر تبلیغ کنید . در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و هر کار دیگری که لازم است را انجام دهید تا ترافیک صفحه فرود خود را بالا ببرید.
ایجاد مخاطب
این نوع صفحات به عنوان صفحاتِ جذب مخاطب هم شناخته میشوند. این نوع خاص از صفحات فرود، برای جمعآوری اطلاعات از بازدیدکنندگان طراحی شدهاند. هدفِ اصلی آنها هم بدست آوردن اطلاعاتِ شخصی مثل آدرس ایمیل، نام و نامخانوادگی و اطلاعات دیگری است. که میتواند برای ارتباط بعدی با مخاطب به کار رود.
فُرمهای موجود در صفحات ایجاد مخاطب، معمولاً طولانیتر بوده و پر کردنشان نسبت به یک صفحه فروش مستقیم به زمان بیشتری نیاز دارد. این فُرمها ممکن است شامل بخشهایی باشند که مخاطب میتواند سلیقه، علایق و ویژگیهای شخصی خود را نیز در آنها وارد کند. صفحات ایجاد مخاطبی که طراحی میکنید باید برای بازدیدکنندگان آنقدر ارزشمند باشند که بتوانند نرخ تبدیل سایت شما را به صورت قابل توجهی افزایش دهند.
این نوع از لندینگ پیج میتواند برای موارد زیر کاربرد داشته باشد:
- یک کتاب الکترونیکی رایگان
- ثبت نام در یک سمینار آنلاین
- راهنما
- ثبت نام در خبرنامه
برقراری ارتباط
این صفحات فرود که به آنها Click-through هم میگویند، به شما امکان میدهند بازدیدکنندگان را در مراحل مختلف کار همراهی کنید. و جزو روشهای پیشرفته بازاریابی محسوب میشود. این لندینگ پیجها، ترکیبی از دو نوع فروش مستقیم و ایجاد ارتباط هستند. هدف آنها هم هدایت افراد و تشویق آنها به حرکت در طول مسیر فروش است. این نوع از صفحات فرود، افراد را به صورت مستمر به کلیک کردن روی لینکهای جدید واداشته و آنها را در سایت نگه میدارند.
روش کار به این صورت است که وقتی مخاطبی وارد صفحه اول شما شده و از آنجا وارد صفحات بعدی میشود، به صورت خودکار و هدفمند از طریق لینکهای موجود، در مسیر فروش هدایت میشود. استفاده از این صفحات واقعاً جواب میدهد. مخصوصاً به این دلیل که تمامی افرادی که روی تبلیغات آنلاین یا صفحات اجتماعی شما کلیک نمیکنند. لزوماً آمادۀ خرید از شما نیستند و نیاز است اندکی جلوتر بیایند.
صفحات فرود Click-through به شما کمک میکنند افرادی را که وارد فرآیند بازاریابی شما شدهاند در نهایت به مشتری خود تبدیل کنید. این صفحات فرود با توجه کردن به علاقههای مشتری، نرخ تبدیل (Conversion Rate) را بالا میبرند. صفحات برقراری ارتباط، تلاش میکنند که مشتری را کم کم با محصول یا خدمت ارائه شده آشنا کرده. و در مرحله آخر کار فروش را نهایی کنند.
خلق صفحه فرود چه تاثیری بر کسب و کار دارد؟
اولین تاثیری که طراحی و انتخاب صفحه فرود متناسب با اهداف تعیین شده دارد، افزایش چشمگیر نرخ تبدیل (CR) است. به این آمار و اطلاعات دقت کنید و تاثیر آن را در قالب اندازهگیری شده در مقیاس بالا متوجه شوید:
طراحی یا انتخاب یک صفحه فرود مناسب، تا 300% نرخ تبدیل را در خرده فروشی افزایش میدهد.
طراحی یا انتخاب یک صفحه فرود مناسب برای مدلهای B2B تا 40% نرخ تبدیل را افزایش میدهد.
22% از کسانی که از صفحه فرود در پروسه بازاریابی خود استفاده میکنند، رضایت 100% از نرخ تبدیل خود دارند.
میانگین نرخ تبدیل در صنایع مختلفی که از صفحه فرود استفاده میکنند، 2.35% است که عدد بسیار قابل قبولی است.
ویژگیهای یک صفحه فرود چیست؟
با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه کردیم، ویژگیهای صفحه فرود کاملاً بستگی به هدفی دارد که شما دنبال میکنید. ولی اگر به صورت خاص بخواهیم معماری و ویژگیهای یک صفحه فرود که با هدف فروش یک محصول یا خدمات خاص باید طراحی شود را بگویم به موارد ذیل دقت کنید:
صفحه فرود خود را شلوغ طراحی نکنید. صفحاتی که تمرکز روی یک محصول دارند از تشویش کاربر جلوگیری میکند و با ضریب کمتری، مراجعین صفحه را ترک خواهند کرد.
سعی کنید صفحه فرود شما ادامه موضوعی باشد که قبل از ورود برای آن تبلیغ کردهاید یا لینکی برایش ساختهاید. در این صورت زمانی که سرنخ وارد صفحه میشود نیاز به تفکر و کشف فضا نخواهد داشت و رشته تصمیمگیری او بدین ترتیب پاره نخواهد شد.
در بخش اول صفحه فرود خود توضیحات مختصری ارائه کنید، مزیتهای خود را بشمارید و تصویری کاملاً شفاف از محصولتان ارائه کنید. بعد از ارائه این موارد یادتان باشد یک دکمه خرید یا همان CTA را قرار دهید.
در صورتی که در بخش اول سرنخ متقاعد به خرید نشده بود صفحه را اسکرول خواهد کرد. در بخشهای بعدی سعی کنید که از ویدئوهای مرتبط با محصول، ارائه تصاویر بیشتر، ارائه نظر کاربران یا همان Testimonial ، چت پشتیبانی زنده، ارائه گزارشات فروش یا باکسهای تماس با ما استفاده کنید.
تنها نکتهای که باید توجه کنید این است که هرچه صفحه به پایین اسکرول میخورد اولاً عمق مطالب را بیشتر کنید چون تا اینجا مخاطب قانع به خرید نشده است و دنبال دلایل محکمتری برای خرید میگردد و نکته دوم که باید به آن توجه کنید این است که بعد از ارائه بخشهای کوچک توضیحی، قبل از اینکه عمق موارد را بیشتر کنید، فیمابین هر بخش یک دکمه خرید یا همان CTAرا بگنجانید. دقت کنید که اقدام به خرید باید در هر لحظه از تصمیمگیری سرنخی که در صفحه فرود شماست، نزدیک دستش باشد.
در انتهای صفحات فرود خود چون احتمالاً سرنخ به تصمیم خرید نرسیده، میتوانید دو یا حداکثر 3 محصول دیگر را به او پیشنهاد کنید و او را به صفحات فرود بعدی بفرستید. این کار به راحتی میتواند علاوه بر اینکه زمان حضور در سایت شما را افزایش دهد، احتمال خرید محصولات دیگر را فراهم سازد.
پس از پیشنهاد محصولات دیگر، شاید هنوز مخاطب شما به تصمیم خرید در این لحظه نرسیده باشد. بهتر است که او را به عضویت در شبکههای اجتماعی خود یا عضویت در خبرنامه دعوت کنید. سرنخی که تا این لحظه و تا پایان صفحه شما را دنبال کرده، پتانسیل بالایی در خرید در زمانهای دیگر خواهید داشت. او را از دست ندهید و از این طریق با خود همراه کنید. این موضوع ضمناً هزینههای تبلیغاتی شما به ازای هر نفر را کاهش خواهد داد.
ابزارهای طراحی صفحه فرود کدامند؟
ابزارهای خارجی فراوانی مانند ابزار طراحی صفحه فرود هاباسپات وجود دارد که اکثراً پولی هستند و معمولاً برای زبان فارسی تنظیم نشدهاند. اما دو وبسایت زیر، سرویسهایی هستند که به وسیله آنها میتوانید صفحات فرود خاص خود را طراحی کنید.
وبسایت لندیک به آدرس Landik.ir
وبسایت لندین به آدرس Landin.ir
این سرویسها ایرانی هستند و پشتیبانی و شیوه پرداخت سادهتری نسبت به نمونههای خارجی دارند.
دیدگاهتان را بنویسید