صفحه یتیم یا Orphan Page چیست ؟
صفحه یتیم
صفحه یتیم یا Orphan Page به صفحهای در وبسایت شما گفته میشود که از هیچ صفحه دیگری به آن لینک نشده است. بنابراین وقتی کاربران یا خزندگان وب (Crawlers) در وبسایت شما میگردند به این صفحات نخواهند رسید.
موتورهای جستوجو از جمله گوگل، برای پیدا کردن ارتباطات بین صفحات وب از لینکها استفاده میکنند. علم سئو (SEO) بر پایهی همین لینکها استوار است . اهل فن به اهمیت لینکسازی (چه داخلی و چه خارجی) واقف هستند. قبلا درباره لینکهای خارجی که به بکلینک (Backlink) هم معروف هستند پرداخته بودیم. اگر وبسایتی دارید که چند صفحه درون خودش دارد، حداقل کاری که میکنید باید این باشد که این صفحهها را به هم لینک کنید. منظورم لینک اینباند (Inbound Link) یا همان چیزی است که به عنوان لینک داخلی هم شناخته میشود. حالا اگر صفحهای داشته باشید که از صفحههای دیگر سایتتان لینکی دریافت نمیکند، دچار عارضهی صفحه یتیم شدهاید.
صفحه یتیم چیست و چرا این مسئله مهم است؟
ممکن است شما به دلیل خاصی برخی از صفحاتتان را با این روش پنهان کرده باشید، ما وجود صفحات یتیم را یک «خطا» نمیدانیم. اما برای آنها یک تگ «اعلان» نمایش میدهیم.
اینها نیز موارد دیگری هستند که شما باید درباره صفحات تنها یا یتیم وبسایت خود آگاه باشید:
_ این صفحات ممکن است حاوی اطلاعات قدیمی باشند که نمیخواهید دیگر به روی وبسایتتان باشد. میخواهید از فایل نقشه سایت خود حذف کنید که کاربران و خزندگان وب را گمراه نکند.
_ این صفحات ممکن است حاوی اطلاعاتی باشند که برای کاربر مفید است. بنابراین احتمالاً افراد زیادی از طریق بک لینکها به این صفحات دسترسی دارند، اما این صفحات فرصت اینکه ترافیک کافی از طریق لینکهای داخلی سایت به دست بیاورند را ندارند. با اضافه کردن لینک داخلی به این صفحات، عملکرد آنها بهتر خواهد شد.
_ این صفحات ممکن است در اثر تغییراتی که در وبسایت اعمال شده لینک خود را در صفحات دیگر از دست داده باشند؛ بنابراین مهم است که بررسی کنید صفحاتی که لینک دهی کردهاند هنوز به روی سایت موجود هستند یا خیر.
دلایل ایجاد orphan pages
آیا تا به حال به دلایل ایجاد صفحه یتیم توجه کرده اید؟
عموما دلایل بسیار زیادی برای ایجاد چنین صفحاتی وجود دارد که ما به تعدادی از آن ها می پردازیم:
۱. پاک شدن لینک های داخلی به صورت کامل یا به صورت قسمتی از صفحات، بدون اینکه آن صفحه را کاملا پاک کنند.
۲. استفاده از صفحات تست برای سیستم های فروشگاهی که می خواهند در آن تست A/B انجام دهند.
۳. وجود آدرس های باقی مانده از CRM قدیمی
۴. وجود صفحات فرود برای موضوعات فصلی، مد روز و… که به هیچ عنوان این صفحات پاک نشده اند.
۵. استفاده نادرست از CMS و ایجاد صفحات گوناگون
۶. ارسال نشدن طبقه بندی ها و نادیده گرفته شدن آن ها
۷. انتقال داده نشدن تمام صفحات به هنگام جا به جایی
آیا orphan page مشکلاتی برای سئو ایجاد می کنند؟
به دلیل اینکه موتورهای جستجو نمیتوانند وارد صفحات Orphan شوند و محتویات آن صفحات را بررسی کنند، آن صفحات از سایت شما ایندکس نمیشوند. و باعث میشود صفحات Orphan شما در نتاج جستجو دیده نشود. همچنین گاهی بدلیل مشکلاتی مانند نوشتن Url های اشتباه در بخش Map Site و ….، خزنده های گوگل از راه SiteMap هم دسترسی به صفحات شما را ندارند و به آن دلیل وجود صفحه های Orphan میتواند به سئو سایت شما ضرر برساند.
مشکلات صفحات (Orphan) صفحات یتیم در وبسایت
وجود صفحات Orphan نه تنها رای خرنده های گوگل بلکه برای کاربران وبسایت شما هم مناسب نیست. چرا که در هنگامی که کاربر وارد صفحه ی Orphan از وبسایت شما بشود . دلیل نبودن لینک های داخلی در صفحه، دیگر نمیتواند وارد صفحات جدید شود . گاهی ممکن است صفحه وبسایت شما را بندد که ان اتفاق میتواند مدت زمان بازدید وبسایت شما توسط کاربر را کاهش دهد. همچنین به دلیل دسترسی نداشتن از طرق لینک
های داخلی به صفحه Orphan ،ان صفحات نمیتوانند Authority (رتبه و امتیاز) در سئو دریافت کنند . موتورهای جستجو معیاری برای ارزیابی این صفحات ندارند .
چطور برطرف میشود؟
یکی از راههای ساده برای پیدا کردن صفحه یتیم، استفاده از پلاگین یوست (Yoast) روی سایتهای وردپرسی است. این پلاگین با یک اسکن ساده، تمام صفحاتی را که هیچ لینکی دریافت نکردهاند، برایتان پیدا میکند. البته در صورتی که از یوست استفاده میکنید، باید به جای صفحه یتیم خودتان را به عبارت محتوای یتیم (Orphan Content) عادت بدهید. این عبارتی است سازندگان پلاگین یوست برای صفحههای یتیم در نظر گرفتهاند.
یک راه دیگر برای پیدا کردن صفحه یتیم وجود دارد و آن هم استفاده از نرمافزارهای Screaming Frog یا Deep Crawl است. این نرمافزارها تمام صفحهها را اسکن میکنند و ارتباطات لینکی بین آنها را به دست میآورند. درنتیجه میتوانید صفحههای یتیمی را که هیچ لینکی دریافت نکردهاند، به راحتی شناسایی کنید.
داشتن صفحه یتیم روی سایت خیلی بد است. سعی کنید صفحات یتیم را پیدا کنید و آنها را از یتیمی دربیاورید.
صفحات Orphan در مقایسه با صفحات DEAD END
صفحاتی از وب سایت شما که هیچ یپوندی از دیگر صفحه های وبسایتتان دریافت نکرده است و خزنده هایگوگل دسترسی ای برای ورود به آنها نداشته باشند، صفحات Orphan(صفحات یتیم) نام گذاری میشوند.از طرف دیگر صفحات Dead End (بن بست) صفحاتی از وبسایت هستند، که به هیچ کدام صفحات وبسایتشما و یا صفحاتی از وبسایت های دیگر لینکی نداشته باشد و هنگامی که کارران وارد آن صفحات میشوند راهی جز بازگشت به صفحه قبل یا خروج از صفحات ندارند. همچنین موتورهای جستجو هنگامی که وارد آن صفحات بشوند دیگر نمیتوانند لینکی را دنبال کنند .
نکاتی که هنگام بررسی صفحات یتیم وبسایت خود باید در نظر داشته باشید .
اگر این چکها فعال نشدند، شما میتوانید محدودیت صفحات چک شده در کمپین خود را افزایش دهید تا اطمینان حاصل کنید که تمامی صفحاتتان از نقشه سایت یا گوگل آنالیتیکس خوانده میشوند.
پس از اینکه نقشه وبسایت خود را ویرایش کردید، لینکهایی به صفحات تنهای وبسایتتان ایجاد کردید، صفحات جدید ساختید یا وبسایتتان را به هاست دیگری انتقال دادید، یکبار Site Audit را مجدد اجرا کنید (Re-run).
اگر نسبت بهتمامی صفحات یتیم وبسایت خود آگاه هستید، میتوانید این بررسی را با کلیک کردن به روی چرخدنده تنظیمات و وارد شدن به بخش «Exclude checks» و انتخاب Orphan Pages checks، پنهان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید