روانشناسی رنگها و استفاده از آنها در طراحی سایت

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها و استفاده از آنها در طراحی سایت

روانشناسی رنگها و استفاده از آنها در طراحی سایت

روانشناسی رنگها و رنگ اصلی وب سایت یا برند شما کمک می کند تا احساسات مختلفی در بیننده اي که به سایت شما مراجعه می کند ایجاد شود. احساساتی مانند هیجان ، شوق ، قدرت ، ظرافت. رنگ اصلی برند شما رنگی است که مخطبان شما به بخاطر می سپرند. اگر در حال حاضر براي برند و شرکت خود لوگو طراحی کرده اید یکی راه هاي انتخاب تم رنگی در طراحی سایت این است از رنگهاي برجسته لوگوي خود استفاده کنید. بهرحال اگر هنوز رنگ برجسته اي در ذهن ندارید ادامه مقاله را بخوانید تا راحتتر بدانید چه رنگی مناسب کسب و کار شماست.

روانشناسی رنگها و استفاده از آنها در طراحی سایت

معنی رنگ ها : چگونه رنگ مناسب را انتخاب کنید

شرکت هاي بزرگ هرگز رنگ هاي برجسته (رنگ برند) خود را اتفاقی انتخاب نمی کنند.رنگ برند از جمله مواردي است که باید با توجه به استراتژي هاي برند سازي و بازاریابی انتخاب شود.رنگ هاي مختلف این قابلیت را دارند که خریداران مختلفی به خود جذب کنند و حتی باعث تغییر رفتار مشتریان شوند.

روانشناسی رنگ :

همانطور که در تصویر زیر می بینید هر دسته از رنگ گروه متفاوتی از خریداران را تحت تاثیر قرار می دهد.مثلا گروه هاي رنگی نارنجی ، مشکی و آبی سلطنتی باعث تحریک خریداران هیجانی می شوند و براي کارهایی نظیر فست فودها و فروشگاه ها مناسب است.

گروه رنگ هاي آبی نفتی و سبز کله غازي بیشتر باعث تحریک خریداران با بودجه محدود می شود که براي بانک ها و فروشگاه هاي بزرگتر مناسب است و یا گروه رنگ هاي صورتی ، آبی آسمانی و صورتی روشن خریداران سنتی و عامی را تحت تاثیر قرار داده و براي فروشگاه هاي لباس مناسب است

در بخش بعدي با نگاهی به برندهاي قدیمی و مشهور و رنگ هاي اصلی لوگو آنها به بررسی اینکه هر تم رنگ نماد چیست و چه چیزي را به بیننده القا میکند خواهیم پرداخت

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها

رنگ هاي گروه سبز :

رنگ سبز نشان دهنده: ثروت ، سلامت ، آرامش خاطر و طبیعت است
رنگ سبز راحت ترین رنگ براي پردازش چشم است.بنابراین اثري آرام بخش بر چشم دارد.رنگ سبز دومین رنگ مورد علاقه در بین خانوم ها و آقایان است.

رنگ هاي گروه زرد:

رنگ زرد نشان دهنده : نیرونی جوانی ، خوش بینی و سرخوشی است.
عموما براي جلب نظر مخاطب استفاده می شود.پردازش رنگ زرد به چشم فشار بیشتري می آورد بنابراین بهتر است در استفاده از آن براي طراحی سایت زیاده روي نکنید.

روانشناسی رنگها

رنگ هاي گروه نارنجی:

رنگ نارنجی نشان دهنده : صمیمیت ، شور و شوق و خلاقیت است.
این رنگ افراد را ترغیب به دست به کار شدن و دست به عمل زدن می کند.مانند ترغیب به خرید یا دنبال کردن خبرنامه وب سایت. رنگ نارنجی خریداران هیجان زده را به خود جذب می کند.

روانشناسی رنگها

رنگ هاي گروه قرمز :

رنگ قرمز نشان دهنده : احساسات تند و شدید ، انرژي ، اضطرار ، جنب و جوش ، هیجان و خطر است.
معمولا براي ایجاد اضطرار و فوریت در افراد براي اقدام به خریداستفاده می شود.در فعال کردن واکنش هاي احساسی قوي موثر است. معمولا رستوران ها براي تحریک اشتها از این رنگ استفاده میکنند.

رنگ هاي گروه صورتی :

رنگ صورتی نشان دهنده : زنانگی ، جذابیت ، پاکی و معصومی ، باروري و حس هاي عاشقانه است.
معمولا براي ارائه خدمات و محصولات مخصوص بانوان و دخترهاي جوان استفاده می شود.

رنگ هاي گروه بنفش :

رنگ بنفش نشان دهنده : حس سلطنتی ، ثروت ، موفقیت و دانایی است.
بیشتر براي محصولات زیبایی و ضد پیري از این رنگ استفاده میشود. رنگ بنفش تاثیري آرامش بخش روي افراد دارد.بنابراین رنگ مناسبی براي ایرلاین هاي هوایی هم هست.

رنگ هاي گروه آبی :

رنگ آبی نشان دهنده : اعتماد ، امنیت ، ثبات ، دوستی و آرامش است.
معمولا در براي بیزینس ها و بانک ها از این رنگ استفاده می شود تا حس اعتماد وامنیت را به مخاطب القا کند.رنگ آبی اولین رنگ مورد علاقه در بین خانوم ها و آقایان است.

رنگ هاي گروه خاکستري :

رنگ خاکستري نشان دهنده : بی طرفی ، سادگی ، آرامش ، آینده نگري و عقلانیت است.
رنگ خاکستري رنگی بدون احساس است و بیشتر در ارتباط با صنعت ، تکنولوژي ، دقیق بودن ، بازرسی ، خبره بودن یا حتی کمال می باشد.روانشناسی رنگها

رنگ هاي گروه مشکی :

رنگ مشکی نشان دهنده : قدرت ، لوکس بودن ، کمال ، وقار و متانت است.
معمولا براي بازاریابی برندهاي لوکس استفاده می شود تا حرفه اي بودن ، دقت و قدرت را به مخاطب نشان دهد.

 

حال تصویر بهتري از رنگ ها در ذهن دارید و ایده هاي بهتري براي انتخاب رنگ برند یا طرح وب سایت به ذهنتان خواهد آمد.رنگی که بیشتر با نوع کسب و کار شما جور است و بیشتر بر بینندگان وب سایت شما تاثیر میگذارد. اگر همچنان در انتخاب رنگ مردد هستید به این معنی است که باید وقت بیشتري براي درك بهتر رابطه برند و بیزینس خود با مخاطبان یا مشتریان بگذارید

روانشناسی رنگها در شرکتهای بزرگ

برای بررسی بهتر روانشناسی رنگها در طراحی سایت سری به بعضی از بزرگترین شرکتهای جهان و نحوه حضور آنها در دنیای مجازی خواهیم زد و با توجه به ترکیب رنگ بکار رفته در سایتها به بررسی روانشناسی رنگ مورد نظرشان خواهیم پرداخت.

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها در سایت کوکاکولا

همانطور که انتظار میرفت رنگ اصلی سایت قرمز است و تصویر زمینه سایت با طوسی روشن و سفید پوشیده شده است که وضوح بهتری به رنگ قرمز میبخشد. براساس روانشناسی رنگها قرمز احساس هیجان و انرژی را به بیننده منتقل میکند علاوه برآن پیام اصلی سایت بر روی عکس شادی یا Happiness است که همخوانی کاملی با روانشناسی رنگ قرمز دارد.

انتخاب رنگ مناسب برای بخش های مختلف سایت مانند هدر، نوشته ها، تبلیغات و پس زمینه تاثیر بالایی بر بینندگان خواهد داشت، توجه به اصول روانشناسی رنگها در انتخاب ترکیب رنگ سایت نشانگر حرفه ای بودن برند یا شرکت شما خواهد بود.

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها در سایت IBM

سایت رسمی شرکت IBM از ترکیب رنگی بسیار حرفه ای بهره میبرد که نشانگر توجه ویژه آنها به روانشناسی رنگها در تمام زمینه های کاری و تبلیغاتی است. رنگهای آبی، طوسی وسفید در کنار هم و بطور کلی رنگهای سرد نمایانگر حرفه ای و جدی بودن یک تجارت می باشند.

گاهی ممکن است شما ترکیب رنگ سایت را بدون در نظر گرفتن اصول جهانی روانشناسی رنگها و براساس سنت عرف محیطی که در آن قرار دارید انتخاب کنید.

مهم آن است که در قدم اول مشتریان هدف خود را بخوبی بشناسید، اگر قرار است تجارت شما در عرصه های جهانی نیز فعال باشد توجه به اصول جهانی روانشناسی رنگها و طراحی سایت متناسب با آن بسیار مهم خواهد بود.

برای مثال بسیار از مردم روسیه هنوز حس بدی نسبت به رنگ قرمز (نماد کمونیست) دارند و استفاده از آن در سایت ممکن است باعث بی اعتمادی آنها به شما گردد، مثالهایی شبیه به این تاثیر و اهمیت شناخت مشتریان و روانشناسی رنگها را به ما نشان میدهد.

بعنوان مثال روانشناسی رنگ زرد بسیار پیچیده است زیرا بیانگر حس ناراحتی در سوئد، حسودی در فرانسه، قداست در چین و تنفر در ایران است.

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها در طراحی سایت مکدونالد

مکدونالد را با لوگوی زرد و قرمز خود به سرعت قابل تشخیص است، در طراحی سایت شرکت نیز از همین ترکیب رنگ به خوبی بهره گرفته شده است. رنگ قالب سایت قرمز است و برای فست فود و رستورانها بسیار توصیه میشود زیرا با توجه به روانشناسی رنگها موجب افزایش سرعت غذا خوردن انسان میشود.

البته رنگهایی مانند مشکی، طوسی روشن و سفید نیز در این سایت به چشم میخورند. بر اساس اصول روانشناسی رنگها دو دسته کلی میتوان برای آنها در نظر گرفت، رنگهای گرم مانند زرد، نارنجی و قرمز و رنگهای سرد مانند آبی، سبز و صورتی.

هرکدام از این رنگها به تنهایی بیانگر حس و حال متفاوتی هستند که در علم روانشناسی رنگها بصورت گسترده مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته اند.

استفاده از رنگهای سرد در پس زمینه و رنگهای گرم برای ظاهر میتواند به بیننده برای درک بهتر عمق تصویر کمک کند. Pantone, inc.

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها در طراحی سایت نایکی

ترکیب رنگ بکار رفته در این سایت متشکل از سبز، نارنجی و سفید است. با توجه به روانشناسی رنگها، سبز بیانگر طبیعت، سلامتی و زندگی است و نارنجی نماد لذت و سرگرمی که همخوانی خوبی را با ورزش خواهد داشت

. استفاده از رنگ سفید فارغ از روانشناسی رنگها و به منظور جلوه بیشتر محصولات در صفحه سایت صورت گرفته است.

روانشناسی رنگها

روانشناسی رنگها در طراحی سایت اپل

وبسایت شرکت اپل یکی از تمیزترین و ساده ترین سایتها در دنیای اینترنت است. اگر آن را از منظر روانشناسی رنگها بررسی کنیم، میبینیم که رنگ سفید زمینه حس سادگی و تازگی را به بیننده منتقل میکند و طوسی درخشان بالای سایت به حسی از خلاقیت و جدیت همراه است. استفاده از روانشناسی رنگها و ترکیب سفید، طوسی و مشکی جذابیت خاصی به این وبسایت بخشیده است.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.