طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت
طراحی وب سایت یا همان Web Design، دقیقا به معنای تلاش برای ایجاد یک پایگاه اینترنتی است . طراحی سایت برای ارائه خدمات، فروش محصول یا اطلاع رسانی است. طراحی وب سایت یک پروسه است که از لایهسازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو تشکیل شده است. در واقع اگر شما میخواهید یک وب سایت قدرتمند ایجاد کنید که بتوانید با استفاده از آن خدمات، محصول یا هر چیز دیگری را به صفحه اول گوگل بیاورید، باید تمام اصول فنی و ظاهری طراحی یک وب سایت را رعایت کنید.
همانطور که در دنیای واقعی از گچ بری، رنگ، کابینت، وسایل خانه و… برای زیبا شدن خانه استفاده میکنیم، در دنیای اینترنت هم از ابزارهایی میتوانیم برای زیبایی سایتمان استفاده کنیم. به زبان دیگر، در دنیای آنلاین ابزارهایی در اختیار ما قرار داده شده است، که با استفاده از آنها میتوانیم سایتمان را ابتدا بسازیم و سپس آنرا زیبا کنیم.
ابزارهای طراحی سایت
معمولا با توجه به اینکه در چه پروسهای از بحث طراحی وب درگیر باشند، میتوانند کاملا از هم متفاوت باشند. این ابزارها معمولا در گذر زمان با نسخههایی جدیدتر جایگزین میشوند. تا کار طراحی را راحتتر و مفیدتر کنند. البته تکنولوژی که پشت هر کدام از این ابزار قرار دارد،همچنان ثابت میماند . فقط کارایی آنها است که دستخوش تغییر میشود.
یک طراح سایت از ابزار و تکنولوژيهایی مثل HTML، CSS، PHP یا هر زبان و تکنولوژی دیگری مربوط به طراحی سایت استفاده کند.
سایت ها به ۲ دسته کلی تقسیم بندی می شوند :
- سایت های استاتیک
- سایت های داینامیک
صفحات استاتیک
در طراحی استاتیک، یک فایل متمایز به ازاء هر صفحه وب سایت روی سرور ذخیره میشود . هر بار که این صفحه مورد نیاز باشد. عینا از سرور بازخوانی میشود و برای کاربر نمایش داده میشود. از مزایای این گونه طراحی که در بیشتر تا سال ۲۰۱۵ محبوبیت داشت، آسانی طراحی صفحات استاتیک و امنیت بالای آن برای سرورهای آن دوره بود.
با ارائه سرورهای ارزان قیمتتر و بالا رفتن تکنولوژی امنیت سرور، کم کم این طراحی جای خود را به طراحی سایت داینامیک (پویا) داد. البته هنوز هم در تمام وب سایتهای داینامیک، بخشهایی با طراحی استاتیک ایجاد میشوند. در واقع تمام وب سایتها چند بخش استاتیک در طراحی خود دارند.
صفحات داینامیک
صفحات داینامیک به گونهای طراحی میشوند که خود صفحه ثابت، اما محتوای آن متغیر باشد. ساختار این صفحات توسط یک اپلیکیشن سرور که اسکریپتهای سمت سرور را فراوری میکند، ایجاد میشود.
در واقع محتوای چنین صفحاتی با توجه به جستجوی کاربر، ایجاد میشوند. این بدان معنی است که محتوای صفحه به خودی خود روی سرور وجود ندارد . با فراخوانی چنین محتوایی از یک صفحه سایت داینامیک، این صفحه روی سرور ایجاد شده و برای کلاینت فرستاده میشود.
در یک سایت داینامیک، صفحات معمولا محتوای مورد نیاز خود را از یک دیتابیس در Back-end فراخوانی میکنند. هنگامی که صفحات داینامیک وب سایت برای اولین بار توسعه پیدا کردند. توسعه اولیه صفحات داینامیک وب مستقیما در زبانهایی مثل PHP، Perl یا ASP صورت میگرفت.
در واقع طراحی سایت شامل ۴ مرحله اصلی می شود که در ادامه هر مرحله را به صورت کامل توضیح می دهیم:
مرحله اول : طراحی وایر فریم
در مرحله اول باید با توجه به نیاز های مشتری و نوع سایت ابتدا یک نمای کلی از سایت را طراحی کرد . یک نقشه کلی از صفحات سایت و اینکه جایگاه و چیدمان المان ها و عناصر مختلف را تعیین کرد. به این مرحله به اصطلاح طراحی وایر فریم گفته می شود.
مرحله دوم : طراحی گرافیک
بعد از اینکه در مرحله طراحی وایر فریم محل قرار گیری عناصر سایت مشخص شد. حال نوبت به طراحی گرافیک سایت می رسد. منظور از طراحی گرافیک این است که با استفاده از نرم افزار های مخصوص این کار به طراحی وایر فریم رنگ و لعاب داده. با توجه به نوع کسب و کار اینترنتی که قرار است با سایت راه اندازی شود، رنگ بندی و گرافیک سایت طراحی می شود.
مرحله سوم: کدنویسی و برنامه نویسی
بعد از طی شدن مراحل طراحی وایرفریم و طراحی گرافیک سایت نوبت به مرحله برنامه نویسی سایت می رسد. در مرحله برنامه نویسی سایت هم با توجه به نیاز های مشتری و مدل سایتی که قرار است ، طراحی شود می توان روش های مختلفی را برای بخش مدیریت سایت انجام داد. برای این منظور می توان از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده کرد .یا اینکه یک فریم ورک اختصاصی از صفر برنامه نویسی کرد. تصمیم اینکه این بخش از کدام مورد استفاده شود بیشتر به بحث هزینه ها و نیاز مشتری بر می گردد. که بر اساس این فاکتور ها باید تصمیم گیری کرد.
مرحله چهارم :راه اندازی سایت به صورت کامل
بعد از انجام ۳ به مرحله آخر کار یعنی راه اندازی سایت در بستر جهانی اینترنت که در هر نقطه از جهان قابل دسترسی باشد. در مرحله آخر بعد از تهیه یک هاست مناسب و انتخاب نام دامنه مناسب سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید