تفاوت میان طراح وب و توسعه دهنده وب
تفاوت میان طراح وب و توسعه دهنده وب
طراح وب (web designer) کیست؟
طراح و توسعه دهنده وب : طراح وب (web designer) فردی است که با بهره گیری از ابزارهای استاندارد طراحی، ظاهر وب سایت را طراحی کرده یا ارتقا می بخشد. عموماً طراحان وب از نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و illustrator استفاده میکنند. این ظاهر گرافیکی در مراحل بعد با استفاده از HTML، جاوا اسکریپت، CSS و دیگر زبان های برنامه نویسی قابلیت نمایش در محیط وب پیدا میکند.
اگر شما عاشق کامپیوتر هستید، کمی استعداد طراحی و گرافیکی دارید و از انجام کارهای خلاقانه لذت می برید، این شغل مناسب شماست. طراح وب از خلاقیت و مهارت های فنی خود برای ایجاد و طراحی وب سایت ها استفاده می کند.
در واقع برای تولید یک وب سایت اینترنتی از متخصص های مختلفی استفاده می شود که یکی از آنها طراح وب است.
طراح وب بیشتر به طراحی و برنامه نویسی لایه ظاهری سایت می پردازد . سایر برنامه نویس ها به تولید کد نرم افزاری برای تولید، کنترل و پردازش محتوا که در بخش های مختلف وب سایت نمایش داده می شود مشغولند.
طراح وب باید ظاهر سایت را در ذهن خود تصویر سازی کرده و درک کند وب سایت مورد نظر چگونه کار خواهد کرد. طراح وب حتما به داشتن مدرک مرتبط نیازی ندارد. اگرچه اغلب طراحان در انواع دیگر طراحی ها تجربه داشته و یا در طراحی وب آموزش دیده اند.
شما به عنوان یک طراح وب می توانید روی انواع سایت ها از سایت های آموزشی و تبلیغاتی تا فروشگاه های اینترنتی کار کنید.
در ادامه با وظایف و مسئولیت ها و همچنین دانش و مهارت مورد نیاز برای این شغل آشنا می شوید.
وظایف طراح وب
?ملاقات با مشتریان برای صحبت در خصوص نوع کار و نوع بازدید کنندگان سایت شان . این دیدار سبب درک بهتر خواسته ها و انتظارات مشتری یا کارفرما و تولید یک وب سایت بهتر و نزدیکتر به سلیقه وی می شود.
? تهیه یک طرح که نشان دهنده ساختار سایت و نحوه ارتباط بخش های مختلف باشد . این طرح گاهی به صورت کاغذی و گاهی به صورت الکترونیکی ایجاد می شود و مبنای کار طراح وب است.
? تصمیم گیری در مورد متن، رنگ ها و پس زمینه های مورد استفاده که این بخش ها نیز با مشورت کارفرما صورت می گیرد.
? ایجاد صفحات، آیکون ها، لینک ها و عکس ها با استفاده از نرم افزار طراحی وب . برای این منظور نرم افزارهای متعددی تولید شده است که به نرم افزار Dream viewer به عنوان یکی از معروف ترین آنها می توان اشاره کرد.
? اضافه کردن امکانات مولتی مدیا مانند فیلم، صدا و انیمیشن به سایت . در این بخش نیز از نرم افزارهای متعددی استفاده می گردد.
? آزمایش و اصلاح طراحی سایت در صورت نیاز
? گذاشتن سایت روی سرور برای شروع کار آن و تحویل به کارفرما
مهارت و دانش مورد نیاز شغل طراح وب
? دانستن زبان های برنامه نویسی مربوط به وب
? تسلط کامل بر اینترنت و مفاهیم وب و همچنین آشنایی با نرم افزارهای مربوطه
? خلاقیت بالا به منظور خلق آثار جدید و ارائه طرح های نو به بازار
? داشتن توانایی خوب حل مساله و رویکرد منطقی به کار
? توانایی توضیح خوب و واضح نکات فنی به افرادی که در این زمینه دانش کمی دارند مثل کارفرمایان یا مشتریان
? توانایی انجام به موقع پروژه ها ، عدم تحویل به موقع پروژه ممکن است باعث نارضایتی کارفرما و تبلیغات منفی برای طراح شود.
? داشتن درک درستی از قوانین و دستورالعمل های اینترنتی برای دسترسی به وب سایت
? به روز بودن و آگاهی داشتن از آخرین تعییرات تکنولوژیکی و نرم افزاری
? توانایی کار با ابزاری مانند اسکنرها و تجهیزات دیجیتال صوتی و تصویری
? اگر شما برای خود و به طور مستقل کار می کنید باید مهارت های مدیریت کسب و کار و مذاکره را هم داشته باشید.
توسعه دهنده وب (Web Developer) کیست؟
اگر بخواهیم بگوییم توسعه دهنده وب کیست؟ باید به فعالیتهایی که یک توسعه دهنده وب انجام میدهد، بپردازیم. توسعه دهنده وب شخصی است که طرح طراح سایت را به یک وبسایت تبدیل می کند.
این کار توسط کدنویسی انجام میشود. یک توسعه دهنده سایت باید باید به زبانهای برنامه نویسی و استاندارهای وب مسلط باشد. بتواند یک طرح اولیه را به یک وبسایت تمام عیار تبدیل کند.
انواع توسعه دهندگان وب
به طورکلی اگر بخواهیم توسعهدهندگان را بر اساس وظایفشان دستهبندی کنیم، میتوان گفت سه گروه دولوپر (Developer) خواهیم داشت:
توسعه دهندهی Front end
شخصی که به طراحی ظاهر سایت و بخش سمت کاربر میپردازد توسعه دهندهی Front end است. این شخص باید به CSS ،HTML و جاوا اسکریپت مسلط باشد.
توسعه دهنده Back end
شخصی که به توسعهی سمت سرور (بخش پردازشی سایت) میپردازد. بخشهای از وبسایت که معمولاً در ظاهر تاثیری ندارند اما فعالیتهای پشت کار مثل ارتباط با دیتابیس را انجام میدهند. این شخص باید به یک یا چند زبان سمت سرور مثل php، Pythone، Ruby و… مسلط باشد.
Full stack develope
شخصی که تمام مهارتهای یک توسعه دهندهی front-end و back-end را دارد.
تفاوت طراح وبسایت با توسعه دهندهی وب
این روزها واژهی طراح وبسایت و توسعه دهندهی سایت به جای یکدیگر استفاده میشوند و بسیاری فکر میکنند این دو واژه هم معنا هستند! اما واقعیت چیز دیگری است.
طراح وبسایت:
طراح وبسایت شخصی است که مسئول تهیهی طرح و گرافیک سایت است. طراحان وبسایت با کد سروکار ندارند. مهمترین هدف آنها تهیهی طرح اولیه سایت در نرم افزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ و ایلستریتور است. این شخص یا تیم مسئولیت تهیهی انواع تصاویر، اینفوگرافیک، ویدیو و… در سایت هم برعهده دارند.
موضوعی که باعث میشود طراح سایت با یک گرافیست از نظر مهارتی متمایز شود، دانش اولیه طراح در زمینهی پیاده سازی است. یک طراح وب باید به مهارتهای اولیهی پیاده سازی طرح مثل HTML و CSS آشنا باشد.
توسعه دهندهی وب:
این شخص یا تیم طرح اولیهی سایت را از طراح وبسایت دریافت کرده و آن را به یک وبسایت تبدیل میکنند. تمام مراحل کدنویسی و ساخت سایت بر عهدهی توسعه دهندگان است.
ممکن است طراح و توسعه دهنده وب سایت یک نفر باشد و کل فرایند طراحی و برنامه نویس یک وب سایت توسط یک نفر انجام شود.
بزرگترین مزیتی که برای انجام طراحی وب سایت توسط web designer و برنامه نویسی سایت توسط web developer وجود دارد طراحی حرفه ای یک وب سایت کامل و جامع است. چرا که هر یک از این افراد با اشراف در موضوعات مربوط به تخصص خود میتوانند در کنار هم و در نتیجه ی همکاری با یکدیگر کاستی های عملکرد هر یک را نمایان ساخته و پروژه از هر لحاظ به صورت حرفه ای تری پیاده سازی شود.
همچنین در نتیجه ی این همکاری چشم اندازی وسیع از اهداف و نحوه ی پیاده سازی یک پروژه روشن میشود و فرایند پیاده سازی پلتفرم به نحو مطلوب تری اتفاق خواهد افتاد.
در پایان میتوان گفت اگرچه کسب تخصص در هر یک از حوزه های web designing و web developing میتواند آینده شغلی حرفه ای به همراه داشته باشد ، اما باید گفت جهان امروز، جهان هم پوشانی علوم مختلف است. اگر یک طراح وب با دانش مربوط به توسعه وب هم آشنایی داشته باشد یا بالعکس، قادر خواهد بود مسیر پیشرفت شغلی خود را سریع تر کرده و در این حرفه به یک متخصص تمام عیار تبدیل گردد.
همکاری بین طراح و دولوپر، چگونه و چطور؟!
برای ایجاد یک وب سایت مناسب که از نظر گرافیک، تجربهی کاربری و رابط کاربری وضعیت مناسبی داشته باشد؛ باید در هر پروژه همکاری بین طراح و توسعه دهنده وب صورت بگیرد.
به منظور شکل گیری این تعامل به بهترین شکل ممکن ، بهتر است توسعه دهندهی سمت کاربر (Front-end developer) اطلاعاتی از نرمافزارهای گرافیکی داشته باشد. همچنین طراح وب سایت اطلاعات اندکی از نحوهی قرارگیری المانها در سایت و حتی مهارتهای اولیه پیاده سازی مثل HTML و CSS را بداند.
این مهارتها باعث میشود طراح و توسعه دهنده به خوبی در طراحی وبسایت مکمل هم باشند.
دیدگاهتان را بنویسید